Annonce
Ikast-Brande

22 lejeboliger på vej i Remiseparken

Sådan kommer de nye boliger i Remiseparken efter planen til at se ud. Computervisualisering: Sand & Lundgaard Arkitektfirma/Junge Byg
Junge Byg vil opføre tæt-lave boliger, der skal være klar i sommeren 2021.
Annonce

Brande: I løbet af november tager Junge Byg fat på at opføre 22 tæt lav-boliger på den tomme grund mellem det nuværende etagebyggeri i Remiseparken og Poppelvej. De første boliger forventes at stå klar til indflytning næste sommer.

Det var også Junge Byg, der stod for både opførelsen af etageejendommene i Remiseparken i 2008-2009 og Brandes indtil videre højeste boligbyggeri på ni etager på den modsatte side af Remisen, men denne gang holder byggefirmaet fra Filskov sig ved jordoverfladen.

Der bliver tale om 22 etplansboliger med henholdsvis tre og fire værelser med egen carport og solterrasse, og boligerne bliver på henholdsvis 97 (seks stk.) og 110 kvadratmeter (18 stk.), oplyser Claus Junge, der er indehaver af Junge Byg.

Hver grund er på knap 400 kvadratmeter og får sin egen private, afskærmede have, uddyber han, og husene kommer naturligvis til af leve op til de nyeste energikrav.

Opvarmningsformen bliver fjernvarme, og også på alle øvrige områder bliver de tilsluttet de lokale forsyningsselskaber, oplyser han videre.

Annonce

Røde teglsten

Det er arkitektfirmaet Sand & Lundgaard, der har tegnet byggeriet. Herfra fortæller arkitekt Ole Sand, at man bl.a. i valget af materialer har forsøgt at tilpasse sig til det eksisterende etagebyggeri på nabogrunden, så byggeriet kommer til at falde naturligt ind i hele området. Husene bliver opført i røde teglsten, og derudover er der gjort meget ud af det indvendige, forklarer han:

- De skal være gode at bo i, fastslår han, og både materialer og indretning signalerer høj bokvalitet – det skal simpelthen være et rart sted at bo, noget et grønt fællesområde nærmest støjvolden ud mod banen skal være med til at sikre.

Det nye boligområde får egen vejbetjening, hvor færdsel skal ske med lav hastighed, så det også bliver et trygt sted at bo, forklarer Ole Sand videre.

Aldersmæssigt sigter man rimelig bredt, uddyber han, så boligerne kan både bebos af børnefamilier, ældre og alle mulige andre aldersgrupper, selvom der i udgangspunktet er tale om boliger til seniorer.

Junge Byg opfører boligerne for Holmkjær Ejendomme, der ejes af Bøje Schaumann Kjær og Jan Jungclaus, som også ejer resten af Remiseparken samt den tidligere Rema-bygning på Nørregade. Opførelsen kommer efter planen til at foregå i tre etaper med byggestart i løbet af november.

Udlejningen er lagt i hænderne på LokalBolig v/Morten Bak, og det er målet, at de første boliger skal være klar til indflytning næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Preben skal aflive 12.000 raske mink: Det kan ikke betyde andet end konkurs

Annonce