Annonce
Vejle

23 år og iværksætter: Madglade Mathias står bag Gourmetboxen

-  Jeg bruger nok flere penge på mad end de fleste andre unge, lyder det fra Mathias Andersen. Han prøver nu drømmen om egen virksomhed af. Foto: Lars Saugbjerg
Mathias Andersen vil med Gourmetboxen.dk levere en moderne måltidskasse til madentusiaster, der elsker at lave og spise god mad.
Annonce

Vejle: - Da jeg blev 12 år, spurgte mine forældre mig, hvad jeg ville spise til min fødselsdag. Jeg svarede hurtigt og klart: Hummer.

Mathias Andersen er lidt af en feinschmecker, og det kommer formentlig ikke bag på folk, der kender ham, at hans nyetablerede virksomhed beskæftiger sig med mad.

Den 23-årige iværksætter og Vejle-dreng står bag "Gourmetboxen.dk", en måltidskasse til madentusiaster, der elsker at lave og spise god mad.


Jeg har altid interesseret mig for mad. Måske har jeg lidt finere smagsløg end andre.

Mathias Andersen, Gourmetboxen.dk


- Siden jeg var helt lille, har jeg vidst, hvad jeg ville have at spise. Måske har jeg lidt finere smagsløg end andre. Jeg bruger da nok også flere penge på mad end de fleste andre unge, lyder det fra Mathias Andersen.

Annonce

Enkelt koncept

Missionen med måltidskassen er at gøre spændende produkter let tilgængelige,  selvforkælelse i en travl hverdag - og inspirere kunderne til at udvide deres horisont og viden inden for gastronomi.

Konceptet er enkelt: Det er en abonnement-boks, der bliver leveret til døren en gang om måneden. I boksen findes et udvalg af produkter, som man kan samle til en menu. Alle ingredienser er ikke til stede i boksen, men man er godt i gang - og med en lille guide, som Mathias Andersen skriver, kan man komme helt i mål.

- En kasse kan indeholde en snack, en drink, et hovedmåltid og en lille dessert. Madentusiasten skal indkøbe enkelte råvarer selv for at lave menuen, men indkøbslisten ligger klar, siger Mathias Andersen.

Med andre ord er Gourmetboxen en færdig køreplan til en smag(s)fuld aften.

- Det må ikke være for besværligt at servere god mad, konstaterer Mathias Andersen.

Annonce

Catering og gavekurve

Gourmetboxen er i øvrigt ikke kun en måltidskasse.

- Der er er også tale om catering, hvor jeg kan levere tapas til for eksempel åbent hus arrangementer eller receptioner.

- Jeg vil også kunne levere gavekurve til firmaer og privatpersoner. Kurve, der for eksempel indeholder anderledes madprodukter - alt fra risotto, rosé på dåse og luksus fiskekonserves, som er meget oppe i tiden, fortæller madentusiasten.

Rosé på dåse og luksus fiskekonserves er oppe i tiden, lyder det fra Gourmetboxen.dk. Foto: Lars Saugbjerg

Mathis Andersen, der til daglig er ansat hos Fun Sport i Vejle, har altid gået med en drøm om at blive selvstændig.

- Det er spændende at se, hvor langt man kan drive det - hvor langt man kan komme med sin forretning. Udviklingen af produktet, rejsen til målet, er utrolig spændende, synes jeg.


Jeg elsker at lave mad og eksperimentere med opskrifterne. Jeg bruger gerne lang tid på det.

Mathias Andersen, Gourmetboxen


Mathias Andersen har flere tiltag på tegnebrættet. Tiltag, der skal supplere Gourmetboxen og gøre den mere attraktiv end tilsvarende måltidskasser.

- Jeg kunne godt tænke mig at have en egenproduktion ind over Gourmetboxen. Specialiteter fra Italien, Spanien eller Frankrig. Det kunne blandt andet være olivenolie eller tapenade.

Prisen for boksen er 249 kroner. Ingen binding, ingen fragt. Man modtager sin boks i den første uge af måneden.

Mathias Andersens livretter

Den 23-årige madentusiast elsker at eksperimentere i køkkenet, men der er tre retter, han altid vender tilbage til. Tre livretter:

  • Kammuslinger
  • Braiserede svinekæber
  • En god, velhængt bøf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce