Annonce
Trekantområdet

24-årig vanvidsbilist skal i fængsel, mister kørekortet og får konfiskeret motorcykel: Faren dømt for at udsætte politiet for fare under biljagt

En 67-årige mand og dennes søn var mandag for retten i Kolding. Her blev de begge idømt fængselsstraf. Faren for at have udsat to betjente for fare under en biljagt og sønnen - blandt andet - for vanvidskørsel med kokain i blodet. Arkivfoto: Maria Søgård
Det endte med fængselsstraf for en 24-årig mand fra Fredericia i en sag, der blandt andet handlede om vanvidskørsel med kokain i blodet. Ved samme retssag blev mandens 67-årige far fra Kolding dømt for at have udsat politiet for fare, da han kørte ud foran dem under en biljagt på sin søn.

Kolding/Fredericia: Både far og søn endte med fængselsstraf i en sag, der blandt andet handlede om vanvidskørsel og farevoldende adfærd ved retten i Kolding.

Ganske uden at kny lyttede 24-årige Brian Nielsen Tanisen til dommen på et år og tre måneders fængsel, frakendelse af førerretten til alt, der kræver kørekort, i ti år, ligesom han fik konfiskeret sin motorcykel.

Han var tiltalt for 15 forhold, herunder vanvidskørsel under en eftersætning af politiet, der jagtede den 24-årige, da denne kørte med kokain i blodet på en ikke-indregistreret motorcykel.

Annonce

Politijagten begyndte på Østjyske Motorvej ved Vejle og sluttede på Skærbækvej i Fredericia, der er en landevej.

I løbet af jagten på landevejsstrækningen, hvor man kun må køre 80 kilometer i timen, blev han målt til en gennemsnitshastighed på mindst 204 kilometer i timen. Det er en overskridelse på 155 procent, og Brian Nielsen Tanisen erkendte da også forholdet.

Anklager Rie Brandi Nytoft spurgte Brian Nielsen Tanisen om, hvorfor han kørte så hurtigt.

- En motorcykel er en legeplads. Sådan har jeg altid kørt på dem, svarede 24-årige Brian Nielsen Tanisen.

Undervejs i retssagen forklarede Brian Nielsen Tanisen, at han - trods kokain i blodet under kørslen - havde fulgt sin mavefornemmelse for, om bilisterne var ved at dreje, inden han ved hastigheder, der nåede op på både 156 og 204 kilometer i timen, passerede dem.

Retten havde ikke tillid til Brians 6. sans, og derfor blev han fundet skyldig i at have været til fare for andre trafikanter med op til flere hasarderede overhalinger både højre og venstre om biler - og flere af dem uden at holde tilstrækkelig afstand.

Derudover blev han dømt for at have kørt over for rødt og for at have overhalet i forbindelse med eller i trafiklys.

Dømt for at være til fare for politiet

For den 67-årige far i sagen endte det også med fængsel, men i 60 dage, og et års frakendelse af førerretten til alt, der kræver kørekort.

Faren var tiltalt for sammen med sin søn at have koordineret, at han skulle køre ud foran en patruljebil på en mindre landevej syd for Kolding, der med de blå blink tændt jagtede hans 24-årige søn Brian Nielsen Tanisen tilbage i marts i 2020.

En politiassistent forklarede i retten, at man troede, sønnen var involveret i et indbrud i Christiansfeld, man var på vej ud til, og da sønnen accelererede i sin bil fremfor at standse, så indledte man en regulær biljagt, der ifølge anklageskriftet varede omkring 20 kilometer.

Den 67-årige mand nægtede sig dog skyldig i forholdet, da han mente, at politiet var trukket skarpt og voldsomt ind foran ham på landevejen, hvor han holdt parkeret, så de havde været til fare for ham.

Retten har nu dømt manden for med manøvren at have udsat to politiassistenter for fare, da de med høj fart måtte undvige bilen ved at køre ud i rabatten.

Far og søn blev dog som nævnt frikendt for anklagen om at have koordineret det på forhånd på trods af et godt fem minutter langt opkald, de to havde haft i tidsrummet omkring biljagten.

Annonce

Tygger på dommen

Efter dommen forlod 24-årige Brian Nielsen Tanisen, hans 67-årige far og deres forsvarere kortvarigt retssalen for at tygge på dommen.

Efter ganske få minutter efter kom først faren ind, og et par minutter efter kom sønnen ind. De valgte begge at bruge de 14 dage, man har efter domsafsigelsen til at vurdere, om sagen skal for landsretten.

Da de sidste ord var sagt i byretten, valgte den 67-årige far at gå over til anklager Rie Brandi Nytoft i den modsatte side af retssalen, hvor han indledte en monolog med hende, der synligt gjorde hende utilpas.

- Jeg tror, forsvareren skal have fat i sin klient, sagde hun, hvorefter den 67-åriges forsvarer, Henrik Miltoft, ilede til og fik sendt sin klient mod døren.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Hedensted

Anders Bent gik fra 20 forskellige hjemmehjælpere om måneden til fem-seks: De kender mig bedre

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Alarm 112 For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Vejle

Godt nyt til vores egern, fugle og skovelskere: Vejle er suverænt det område i Danmark, hvor flest vil rejse ny skov - 70 millioner er på spil

Vejle For abonnenter

Når det står ned i stænger, og Skovgade svømmer over: Så meget vand kan din bil tåle, før du får problemer

Vejle For abonnenter

Vejlenserne bider til: Burgeren er vigtigere end klimaet i en uge, hvor højvandsvagten sover med gummistøvlerne på

Annonce