Annonce
Give

24-årige Mads bruger det meste af sin fritid på at rydde byens fortove for sne

Indtil videre har initiativet samlet 1600 kroner sammen. - Lidt har også ret, og jeg forventer også at sponsorere noget gennem mit firma, Hvelplund Autopleje, så jeg satser på at kunne donere 5000-10.000 kroner, siger 24-årige Mads Hvelplund. Privatfoto
Mads Hvelplund har brugt de seneste dage på at rydde flere af Givskuds fortove for sne. Betalingen for arbejdet vil han donere til en fælles byfest eller et andet synligt projekt.
Annonce

Givskud: 30.000 skridt havde han rundet på én dag, da han gik i seng tirsdag aften. Det var mere end dobbelt så meget, som Mads Hvelplund plejer at gå. Mange af skridtene blev taget bag enten en sneslynge eller snekost.

Siden begyndelsen på ugen har han for 30 kroner pr. fortov ryddet sne på mange fortove i Givskud. Pengene for arbejdet ender dog ikke Mads Hvelplunds lommer. Han vil donere pengene, så den traditionelle sportsfest i Givskud kan genopstå, eller til et andet synligt projekt i byen.

De seneste dage har han brugt størstedelen af sin fritid efter arbejde på at rydde sne hos de folk, der ønsker hjælp til at få det gjort, eller som bare vil støtte op om initiativet. Det effektive, motordrevne udstyr til at fjerne sneen med, har han haft i flere år.

- Helt tilbage, da jeg ikke var særlig gammel, købte min far og jeg en sneslynge, som vi brugte på gaden, så de ældre ikke skulle rende og falde, fortæller 24-årige Mads Hvelplund.

Mandag aften var han ude for at gå en tur og bemærkede, at mange ikke havde fået ryddet deres fortove.

- Jeg vil genre gøre en forskel, og det behøver ikke alt sammen gå op i penge, så jeg ville se, om folk ville benytte tilbuddet, og lige siden har jeg stort set ikke lavet andet i min fritid end at køre rundt i byen og rydde sne, fortæller han.

De mange timer bag maskinerne i det kolde, blæsende vejr generer dog ikke Mads Hvelplund- tværtimod.

- Jeg er udemenneske, og jeg elsker simpelthen at gå ude. Det er min terapi, når jeg har fri. Jeg kan ikke bare sætte mig ind og se tv. Når jeg kommer ud til folk, står man også lige og snakker lidt, inden jeg går i gang, og det er bare rigtig hyggeligt.

Annonce

Er klar til mere sne

Onsdag havde Mads Hvelplund fået 1600 kroner for det foreløbige arbejde, og selvom der ikke er tale om et kæmpe beløb, håber han, at pengene kan bruges til at stable en sportsfest som i gamle dage på benene i Givskud.

- Da jeg var yngre, havde vi altid sportsfest i byen, hvor alle i Givskud samledes og hyggede sig, og om aftenen var der helstegt pattegris, og om dagen var der arrangementer for de små, hvor man kunne rende rundt og bytte legetøj med de andre. Det har jeg savnet. Når jeg kommer til købmanden i dag, hilser man på mange, men man ved ikke, hvem de er.

- Det kan også gå til noget andet, der kan ses i byen, som da vi sidste år fik lavet facaden på forsamlingshuset med flot graffiti. Det er sådan noget, man lægger mærke til, siger han.


Jeg er udemenneske, og jeg elsker simpelthen at gå ude. Det er min terapi, når jeg har fri.

Mads Hvelplund, Givskud


DMI lover lave temperaturer de næste par uger, så lander der mere sne i Givskud denne vinter, kan der samles endnu flere penge, og under alle omstændigheder er Mads Hvelplund klar med sneslynge og kost igen næste år.

- Hvis der kommer sne igen, så laver jeg det samme, for det at kunne se andre smile og være glade betyder rigtig meget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce