Annonce
Vejle

24 nye lejligheder på vej - lige midt i Vejles centrum

De nye lejligheder skal opføres langs Omløbsåen - i et område, der cirka svarer til den gule markering. Skråfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Der er planer om byggeri af 24 lejligheder langs Omløbsåen - skråt bag det tidligere Sct. Maria Hospital og som nabo til Mariahaven.

Opdateret med teknisk udvalgs beslutning.

Vejle: En ny lejlighed 200 meter fra Rådhustorvet.

Hvis det lyder attraktivt, er det formentlig blot at vente på, at et nyt byggeri rejser sig på en ledig grund ved Omløbsåen.

Annonce

Tirsdag besluttede teknisk udvalg, at der skal sættes gang i arbejdet med den lokalplan, der skal gøre det muligt for ejeren af grunden, ejendomsudvikler Michael Utoft, og selskabet UIV-A/S at gennemføre projektet.

Ifølge oplægget til politikerne er planen at bygge en fem etager høj bygning i røde sten på grunden ved siden af det 20 år gamle byggeri Mariahaven. Grunden ligger skråt bag det tidligere Sct. Maria Hospital, som ejes af UIV A/S.

Planen er at indrette 24 lejligheder fordelt på de fire øverste etager. Lejlighederne vil ifølge projektmaterialet fordele sig på 575 kvadratmeter på hver af de fire etager. Adgangen til lejlighederne vil ske via to opgange med elevator.

Ingen beboelse i stueetagen

Stueetagen kommer til at fungere som åbent parkeringsareal for beboerne. På den måde hæves hele bygningen, så den - ifølge projektmaterialet - opfylder de nyeste krav til højvandssikring på 2,5 meter.


Boligerne er sikret mod oversvømmelse efter den nyeste retningslinje.

Fra sagsfremstillingen


Udover en ny lokalplan er det nødvendigt at revidere den overordnede plan for området. I dag er der kun mulighed for at bygge i tre etager i området - og som nævnt er det planen at bygge et hus på fem etager.

- Men det er ikke højere end det øvrige byggeri i området - og jeg synes, at løsningen med parkering under bygningen er god, sagde udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V) efter mødet.

Byggeriet placeres på den nuværende parkeringsplads mellem Mariahaven og Sct. Norberts Skoles grund. Illustration fra projektmappen

Mens der ikke er problemer med højdekravet på 16 meter er det nødvendigt med en dispensation for bebyggelsesprocenten for området. Den er i dag 110, og det planlagte byggeri vil hæve procenten til 120.

- Men når bebyggelsesprocenten stiger skyldes det at der flyttes parkering fra området og ind under bygningen, sagde udvalgsformanden.

Sådan skitserer rådgivningsfirmaet Rasmusrasmus ApS byggeriet med parkering i stueetagen og lejligheder på de øverste fire etager. Illustration fra projektmappen

Med tirsdagens beslutning i teknisk udvalg kan bygherren gå videre i planlægningen, så der udarbejdes en "rigtig" lokalplan og det nødvendige tillæg til kommuneplanen.

Umiddelbart lyder vurderingen i forhold til klima og bæredygtighed, at projektet opfylder de mål, kommunen har på området. Samtidig vil byggeriet være med til at sikre den fortætning af midtbyen, der også er en del af kommunens strategi for området.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce