Annonce
Billund

25 år med fodboldskole i Billund

114 børn i alderen 6-15 år deltager i denne uge på fodboldskolen i Billund. Det er 25. gang, der er fodboldskole i Billund. Foto: Martin Ravn
I år er det 25. gang, at en større gruppe drenge og piger bruger en uge af sommerferien på at være på fodboldskole i Billund.

Billund: 114 drenge og piger i alderen 6-15 år løber i hele denne uge rundt på fodboldbanerne ved Billund Idrætscenter som deltagere på den lokale fodboldskole.

Dette års fodboldskole kan faktisk fejre jubilæum, da det er 25. gang, at Billund IF og DBU i samarbejde arrangerer fodboldskole i Billund. Det blev markeret ved besøg fra DBU, der overrakte et diplom og en landsholdstrøje - naturligvis med nummer 25 - til klubhusets vægge.

Selvom mange ting også inden for fodboldens verden har forandret sig meget på 25 år, fungerer fodboldskolen præcis som dengang midt i 90'erne.

- Der er et nyt tema hvert år, men ellers kører det i store træk, som det gjorde for 25 år siden. Det gør det, fordi det er et koncept, der virker, fortæller René Solberg Jensen, som er leder af fodboldskolen.

Kom i stand efter EM-sejren...

DBU's fodboldskoler fandt for første gang sted i 1993. Angiveligt var det EM-triumfen i 1992, der havde givet organisationen det økonomiske rygstød, der gjorde det muligt at etablere fodboldskoler

.

Siden har fodboldskolerne hvert eneste år været en fast del af sommerferien hos mange fodboldklubber landet over. Flere end 23.000 børn deltager på landsplan i fodboldskolen, hvor cirka 4000 trænere instruerer dem.

Udfordring for pigerne

De 114 deltagere svarer nogenlunde til deltagerantallet de foregående år, men bemærkelsesværdigt er det, at blot 13 af deltagerne er piger. De må derfor vænne sig til at spille med drengene.

- Det er da en udfordring for nogle af pigerne, når de kun er tre-fire piger i en gruppe. Hvis der havde været nogle flere piger, kunne vi have lavet en hel pigegruppe, siger René Solberg Jensen, der kan konstatere, at størstedelen af spillerne kommer fra Billund.

Derudover kommer en del fra Grindsted og enkelte fra de omkringliggende byer, mens nogle få kommer langvejs fra.

- Der er nogle, der kommer helt fra Sønderjylland. De flyttede derned for nogle år siden, og nu er det så fjerde år, at de er oppe og besøge de gamle kammerater og være med på fodboldskolen, siger René Solberg Jensen.

Annonce

Bygget op om frivillighed

Ole Ladefoged, som repræsenterer DBU og stod for overrækkelsen af diplom og en alt for lille spillertrøje til fodboldskolelederen, rettede i sin tale en særlig tak til de mange trænere og hjælpere på fodboldskolen.

- Alt i DBU er bygget op omkring frivillighed. Hvis der ikke var frivillige, ville der ikke være nogen fodboldskole, og der ville slet ikke være noget DBU, sagde han.

Det er 25. gang, der er fodboldskole i Billund. Derfor fik fodboldskoleleder René Solberg Jensen overrakt diplom og trøje fra Ole Ladefoged fra DBU. Foto: Martin Ravn
Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Billund

594 mennesker afleverede deres brugte briller

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce