Annonce
Billund

25 år med fodboldskole i Billund

114 børn i alderen 6-15 år deltager i denne uge på fodboldskolen i Billund. Det er 25. gang, der er fodboldskole i Billund. Foto: Martin Ravn
I år er det 25. gang, at en større gruppe drenge og piger bruger en uge af sommerferien på at være på fodboldskole i Billund.

Billund: 114 drenge og piger i alderen 6-15 år løber i hele denne uge rundt på fodboldbanerne ved Billund Idrætscenter som deltagere på den lokale fodboldskole.

Dette års fodboldskole kan faktisk fejre jubilæum, da det er 25. gang, at Billund IF og DBU i samarbejde arrangerer fodboldskole i Billund. Det blev markeret ved besøg fra DBU, der overrakte et diplom og en landsholdstrøje - naturligvis med nummer 25 - til klubhusets vægge.

Selvom mange ting også inden for fodboldens verden har forandret sig meget på 25 år, fungerer fodboldskolen præcis som dengang midt i 90'erne.

- Der er et nyt tema hvert år, men ellers kører det i store træk, som det gjorde for 25 år siden. Det gør det, fordi det er et koncept, der virker, fortæller René Solberg Jensen, som er leder af fodboldskolen.

Kom i stand efter EM-sejren...

DBU's fodboldskoler fandt for første gang sted i 1993. Angiveligt var det EM-triumfen i 1992, der havde givet organisationen det økonomiske rygstød, der gjorde det muligt at etablere fodboldskoler

.

Siden har fodboldskolerne hvert eneste år været en fast del af sommerferien hos mange fodboldklubber landet over. Flere end 23.000 børn deltager på landsplan i fodboldskolen, hvor cirka 4000 trænere instruerer dem.

Udfordring for pigerne

De 114 deltagere svarer nogenlunde til deltagerantallet de foregående år, men bemærkelsesværdigt er det, at blot 13 af deltagerne er piger. De må derfor vænne sig til at spille med drengene.

- Det er da en udfordring for nogle af pigerne, når de kun er tre-fire piger i en gruppe. Hvis der havde været nogle flere piger, kunne vi have lavet en hel pigegruppe, siger René Solberg Jensen, der kan konstatere, at størstedelen af spillerne kommer fra Billund.

Derudover kommer en del fra Grindsted og enkelte fra de omkringliggende byer, mens nogle få kommer langvejs fra.

- Der er nogle, der kommer helt fra Sønderjylland. De flyttede derned for nogle år siden, og nu er det så fjerde år, at de er oppe og besøge de gamle kammerater og være med på fodboldskolen, siger René Solberg Jensen.

Annonce

Bygget op om frivillighed

Ole Ladefoged, som repræsenterer DBU og stod for overrækkelsen af diplom og en alt for lille spillertrøje til fodboldskolelederen, rettede i sin tale en særlig tak til de mange trænere og hjælpere på fodboldskolen.

- Alt i DBU er bygget op omkring frivillighed. Hvis der ikke var frivillige, ville der ikke være nogen fodboldskole, og der ville slet ikke være noget DBU, sagde han.

Det er 25. gang, der er fodboldskole i Billund. Derfor fik fodboldskoleleder René Solberg Jensen overrakt diplom og trøje fra Ole Ladefoged fra DBU. Foto: Martin Ravn
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce