Annonce
Billund

25-årige Emma er årets idrætstalent: I 2020 blev hun frontalt påkørt - i 2021 vandt hun dobbeltguld til de nordiske mesterskaber i dressur

Emma Skov har ikke en hverdag som alle andre. Hun er stadig sygemeldt og stærkt påvirket af en trafikulykke i 2020. Lægerne kan ikke give en forklaring på, hvorfor det hjælper hende så meget at ride. Foto: Jacob Schultz
25-årige Emma Skov var den første på scenen til at modtage en pris onsdag aften til årets Sports- og Kulturgalla. Emma blev meget overraslet over at blive kåret som årets idrætstalent. Drømmen er at ride OL - helst på sin Cracker Jack. At hendes krop er slået skæv, og at hun lider af kronisk hovedpine er ingen hindring.

Billund/Karlskov: 25-årige Emma Skov nåede ikke at komme af med overtøjet, før hun stod på scenen til årets Sports- og Kulturgalla i Magion, der bød på langborde med fællesspisning, høj musik og masser af mad og forskellig underholdning.

Aftenens første pris som årets idrætstalent gik til Emma, der godt vidste, at hun var blevet indstillet til to priser.

Billund Garden gav også en opvisning. Foto: Jacob Schultz

- Min mor havde fortalt mig det, men jeg havde ikke nogen ide om, at jeg skulle have en pris, lyder det bagefter fra Emma Skov, der både er glad og stolt - ikke mindst over at blive belønnet for sin indsats.

Annonce

Sidste år var hendes sidste år på ungdomslandsholdet for dressur, U25 - og sikke et år, det blev.

Dobbeltguld i Finland

Trods corona og strenge restriktioner lykkedes det Emma Skov at vinde og ligge i front ved flere konkurrencer og stævner med sin hest, Cracker Jack på 14 år.

Ved de nordiske mesterskaber i Finland fik jeg valget mellem at kunne tage min træner eller én af mine forældre med. Jeg valgte min far, fortæller Emma Skov - for hendes træner havde tiltro til, at hun kunne klare det selv.

En aften fuld af farver, lyd og lyd. Foto: Jacob Schultz

- Min far kan køre transporteren sammen med mig, og så er han meget struktureret, fortæller Emma Skov.

Hun kom hjem med dobbeltguld.

Emma Skov studerede egentlig molekylær biologi på Aarhus Universitet, men da ridningen på højt niveau tog fart satte hun den del på pause.- Jeg vil helst gøre tingene 100 procent. Jeg vil gerne genoptage det, og min drøm er at forske i hjernen, siger Emma Skov. Foto: Jacob Schultz

Ved europamesterskabet blev hendes hold nummer fire, og ved danmarksmesterskabet  nr. 5.

- Og så har der været en stribe af andre konkurrencer og stævner. 2021 har været et år med hårdt arbejde, som har lønnet sig, fortæller Emma Skov, der rider for Billund Sportsrideklub, hvor hun indtil for et halvt år siden også har haft Cracker Jack opstaldet.

Annonce

Store skader men rider endnu

Lige nu bor Emma i Karlskov, men nu hvor hun er rykket op som senior, er hendes hest  opstaldet hos hendes træner i Odense.

- Han skal gøres klar til alle de nye programmer. Det er noget helt andet, for nu skal jeg begynde at ride mod dem, der har redet OL, forklarer Emma Skov, der hver dag tager turen til Odense for at træne - på trods af kronisk hovedpine, en skæv krop og kognitive udfordringer i forhold til koncentration, lyd og lys.

U19-drengene fra Grindsted GIF Håndbold blev kåret som årets hold. Det har krævet en helt særlig holdindsats at spille sig op i rækkerne i en af Danmarks mest populære sportsgrene, lød det i indstillingen. Foto: Jacob Schultz

- Jeg er sygemeldt som kontorassistent, og jeg ved ikke, hvornår jeg får en normal hverdag igen, fortæller Emma Skov, der i en trafikulykke i september 2020 blev frontalt påkørt.

- Jeg har lige været til kontrol i går, og der er ingen, der kan forklare, hvorfor jeg får det bedre, når jeg rider. Nogle siger, at det er, fordi jeg har redet, siden jeg var tre år gammel, andre at det er indbygget i mit DNA, men lægerne kan ikke forklare det, siger Emma Skov, der - også til stævner - har brug for flere pauser. For eksempel har hun brug for at tage en lur i transporteren til stævner.

Året priser gik til

Syv priser og 100 hædersbevisninger blev uddelt til Billund Kommunes Sports- og Kulturgalla 2022

  • Æresprisen: Grethe Hede Jensen
  • Årets Hold: U19 drenge Grindsted GIF Håndbold
  • Årets Leder/træner: John Storgaard Pedersen
  • Årets Idrætspris: Rasmus og Nicolai Højgaard
  • Årets Kulturpris: Kurt Holm
  • Årets Idrætstalent: Emma Skov
  • Årets Kulturtalent: Mads Kristensen

- Jeg fik en stor hjernerystelse og piskesmæld. Min højre skulder er skæv, og jeg har problemer med hofte, bækken og ryg, fortæller Emma Skov, der var sengeliggende den første uge efter ulykken.

Borgmester Stephanie Storbank bød velkommen. Foto: Jacob Schultz

Ugen efter begyndte hun at ride igen, fordi hun ikke kunne holde andet ud.

- Jeg har kronisk hovedpine, men når jeg sidder på min hest, bemærker jeg det mindre, og det er der ingen, der helt kan forstå, påpeger hun.

Annonce

Cracker Jack kan ikke købes

Cracker Jack har hun haft i ti år. Hun var bare 15 år gammel og i praktik hos en dyrlæge, da en bekendt sagde, at hun lige skulle se ham.

- Jeg skulle ellers ikke have hest, men til København og læse til dyrlæge, men da jeg så ham, faldt jeg pladask for ham, fortæller Emma Skov, der beskriver hans personlighed og udtryk som noget ganske særligt.

Der er ingen, der kan forklare, hvorfor jeg får det bedre, når jeg rider.

Emma Skov

Hun har selv reddet ham op fra unghest til grandprixhest, og hun er blevet budt en god sum penge for ham.

- Men han skal ingen steder. Han er min, og jeg har lovet ham, at han skal pensioneres her hos mig. Så kan han blive legeonkel for føl, smiler Emma Skov, der drømmer om en gård med heste.

Holdånd lige inden de skulle ind og opvise på scenen. Foto: Jacob Schultz

- Jeg vil fortsætte på hobbyplan. Det er mit frirum, og jeg føler det aldrig som en pligt at skulle ud og træne. Jeg elsker alle mine træninger, påpeger Emma Skov, der begyndte at ride på en elevhest i Billund Sports Rideklub som otte-ni-årig. Siden fik hun sin egen pony.

- Jeg siger altid, at hårdt arbejde betaler sig. Man kan nå langt, hvis man vil, påpeger Emma Skov, der beskriver den vej, hun går på som en kombination af hårdt arbejde, at følge sin mavefornemmelse og en vanvittig god træner.

Stemning var helt i top hos de knap 400 festglade og forventningsfulde gæster, der blev mødt af korsang, Teqball spillere, Legoland Billund Garden og grandprix-gymnaster. Foto: Jacob Schultz

- Når jeg skal lære min hest noget nyt eller gøre ham stærkere, så gør jeg aldrig noget uden en god fornemmelse i maven, siger hun, der ikke har været forskånet for skader.

- Når det sker, så træder jeg altid et skridt tilbage og ser på, hvor langt vi faktisk er kommet, siger Emma Skov, der regner med at kunne ride Cracker Jack 4-5 år endnu.

Stor glæde i salen. Foto: Jacob Schultz
Aftenen bød på masser af underholdning. Foto: Jacob Schultz
Borgmester Stephanie Storbank uddelte i fællesskab med udvalgsformand Simon Nicolajsen Jørgensen de 6 af aftenens priser og hædersbevisninger. Foto: Jacob Schultz
Stolt, glad og meget overrasket. Emma Skov måtte først på scenen. I salen havde hun sine forældre og bedsteforældre, der altid har støttet hende. Foto: Jacob Schultz


Annonce
Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Kultur

Slut med grå og anonyme bygninger: Bruger halv million kroner på at farve havnevirksomheder op til Tour de France

Alarm 112

Det startede med en sms bag rattet: Nu bliver 48-årig fremstillet i grundlovsforhør for dødstrusler mod betjente

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Annonce