x
Annonce
Billund

25 medarbejdere skal uddannes i mødet med demente

Der er uddannelse på vej til medarbejdere, der har at gøre med demente borgere. Arkivfoto

Social- og sundhedspersonale, der arbejder med demente borgere, kan nu se frem til at blive klædt på til opgaven.

Billund Kommune: Godt 500.000 kroner er på vej til Billund Kommune fra Sundhedsstyrelsen. Pengene skal bruges på uddannelse og opkvalificering af 25 medarbejdere, der arbejder med demente borgere i det daglige. Det er medarbejdere fra både Fynsgades Plejecenter og Billund Plejecenter, der har flest demente borgere, men også medarbejdere fra andre plejecentre skal efteruddannes.

Baggrunden for Billund Kommunes ansøgning er, at kommunen har uddannet 14 nøglepersoner i demens gennem Sundhedsstyrelsens Demensrejsehold hen over fem måneder i 2016-17.

Udover uddannelsen af de 25 medarbejdere på akademiniveau samt to medarbejdere på diplomniveau i særlige praksisnære metoder er der også særlige uddannelsesaktiviteter for hele medarbejdergruppen inden for demens.

- Jeg er rigtig glad for det. Indenfor halvandet år får vi en toptunet faglighed og langt mere viden om, hvordan man møder en dement borger, siger udvalgsformand Ruth Lauridsen (V).

Billund er blandt 32 kommuner, der er blevet tilgodeset. Styrelsen modtog 107 ansøgninger fra regioner og kommuner.

Pengene er en del af en større pulje på 470 millioner kroner, der skal gennemføre de initiativer, der er beskrevet i den nationale demenshandlingsplan 2025. Den beskriver 27 initiativer, der skal sættes i værk på demensområdet og herunder er altså et praksisnært kompetenceløft til kommuner og regioner til demensområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce