Annonce
forside

26-årig printede falske penge på Vejle Bibliotek: Nu er han dømt

En 26-årig mand blev opdaget, da han printede falske penge på Vejle Biblioteks printer. Han blev dømt ved Retten i Kolding mandag. Arkivfoto

En 26-årig vejlenser erkendte blankt i retten, at han havde printet falske penge på Vejle Biblioteks printer.

Vejle: En 26-årig vejlenser, som har siddet varetægtsfængslet siden 12. juni, modtog mandag en dom ved Retten i Kolding på otte måneders fængsel.

Manden blev 11. juni taget på fersk gerning i at printe falske pengesedler på Vejle Bibliotek. Vidner kontaktede politiet, da de observerede, hvad den 26-årige var i færd med, og da politiet kom, fandt de manden i besiddelse af 29 falske 500-krone-sedler samt 18 falske 1000-krone-sedler.

Samtidig havde han en kniv på sig.

Ud over disse to forhold var den 26-årig under retsmødet, som blev kørt som en ren tilståelsessag, blandt andet også sigtet for tyverier begået i Horsens i marts og tyverier begået i juni i Vejle.

Han var også i marts på færde med falske pengesedler, idet han 18. marts i Elgiganten i Vejle forsøgte at betale for vare med en falsk 1000-krone-seddel, ligesom han senere på aftenen i Varde forsøgte at betale for en mobiltelefon på gaden med falske pengesedler.

Dagen efter fandt politiet i hans hjem falske sedler med et samlet beløb på 6100 kroner.

Annonce

Havde en gæld, der skulle betales

I retten forklarede den 26-årige, ifølge den mødende anklager Anders Koukoumis, at han havde en gæld, som skulle betales her og nu. Han kunne ikke se andre løsninger end at printe falske penge, købe varer for pengene, som han så kunne sælge og derved betale sin gæld tilbage.

- Han havde et spinkelt håb om at løse problemet på den måde, fortæller anklageren.

Den 26-årige modtog dommen på de otte måneders ubetinget fængsel.

Han skal sidde fængslet indtil endelig afsoning af dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Vejle

Endnu en møgsag rammer sygehus: Lægelig direktør meddeler sin afgang samme dag, som medie afslører rod med cpr-numre

Annonce