Annonce
Billund

26-årige Louise er professionel travtræner i Billund

Louise Valentin Mortensen skifter strandkanten ud med Billund Trav. Hun er nemlig ny professionel travtræner på den lokale bane i Billund. Foto: Billund Trav
Louise Valentin Mortensen har stort set altid arbejdet inden for travsporten. Hun har været under andre træneres vinger og er nu klar til at springe ud som professionel travtræner.
Annonce

Billund: Billund Trav har fået en ny professionel travtræner. Det er Louise Valentin Mortensen, som er klar på at tage fat på jobbet med at udvikle hestene.

Den 26-årige travtræner har altid interesseret sig meget for arbejdet med heste, der gennem de fleste af hendes voksne år har været en fuldtidsbeskæftigelse.


Jeg kan rigtigt godt lide at se, hvordan hesten udvikler sig hver dag og bare suger tingene til sig.

Louise Valentin Mortensen


- Jeg har altid arbejdet med heste og det meste af tiden haft det som fuldtidsjob. For det meste i Danmark, men jeg har også været et smut i Tyskland, og jeg har været hos et par andre trænere, hvor jeg har suget en masse informationer til mig og set, hvordan man kan gøre tingene. Så kan jeg vælge at samle det sammen, som jeg synes fungerer bedst, fortæller Louise Valentin Mortensen, der også har prøvet kræfter med det mere velkendte arbejdsmarked, men er nået frem til den konklusion, at det er blandt hestene på travbanen, at hun passer bedst ind.

- Jeg har lige været på Lego og arbejde i et enkelt år, men det er bare ikke det samme at møde ind på bestemte tidspunkter. Her når jeg det, som jeg når i løbet af dagen, og jeg er nødt til at blive færdig, uanset om klokken er syv om aftenen, og jeg har været i gang siden klokken syv om morgenen, siger hun.

Annonce

Kvalificerede sig til DM

Louise Valentin Mortensen har blandt andet været under vingerne på erfarne travtrænere som Christian Lindhardt, Morten Juul og Søren Johansson, men nu skal hun altså til at stå på egne ben.

Erfaringer med at køre løb er der også en del af, selvom Louise Valentin Mortensen på dette punkt aldrig nåede helt til tops.

26-årige Louise Valentin Mortensen har altid beskæftiget sig med travsporten. Nu kommer hun til at stå på egne ben som professionel travtræner. Foto: Billund Trav

- Jeg har kørt som amatørkusk og været med til DM for amatører og til DM for jockeys. Ikke med udprægede store resultater, men jeg kvalificerede mig da til DM, siger Louise Valentin Mortensen, som i langt højere grad brænder for at udvikle hestene.

Annonce

Ser hestens udvikling

- Det er trænergerningen, som jeg altid har syntes var sjovest. Man starter med en unghest, der ikke har prøvet noget som helst udover at blive trukket, og så skal den lære at få udstyret på. Man kan se udviklingen, og det går så stærkt, fordi der sker så store forandringer med hesten. Jeg kan rigtigt godt lide at se, hvordan den udvikler sig hver dag og bare suger tingene til sig, siger hun.

- Gør jeg noget forkert, husker den også det, tilføjer Louise Valentin Mortensen, der oprindeligt stammer fra Ølgod, men i dag bor i Billund og derfor ikke har så langt til stalden og travbanen, hvor hun fremover kommer til at tilbringe endnu mere af sin tid.

Den tid, hun skal bruge på træningen, bliver formentlig kun større, for hun har plads til at tage endnu flere heste under sine vinger.

- Jeg har plads til 16 heste inde i stalden. Der står kun to nu, men der skulle gerne komme nogle flere lige så stille, siger Louise Valentin Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce