Annonce
Kultur

26 procent flere gæster hos Museum Midtjylland

Bygningerne er flotte på Vester Palsgaard Skovmuseum, men besøgstallet er faldet lidt i modsætning til de andre museer under Museum Midtjylland, der er gået frem. Arkivfoto: Lars Juul
Vester Palsgaard Skovmuseum halter lidt bagefter, men nyt lokalarkiv kan måske øge interessen.
Annonce

Midtjylland: Museum Midtjylland kan notere en pæn fremgang i besøgstallet. I alt har 26 procent flere besøgende indløst billet til et af museets fem besøgssteder - Tekstilmuseet i Herning, Klosterlund Museum, Frilandsmuseet Herning, Herningsholm Museum og Vester Palsgaard Skovmuseum. De 26 procent svarer til en fremgang på næsten 6000 gæster på et år. Samlet set nåede Museum Midtjylland op på 29.570 gæster i 2019.

Fire ud af de fem museer er gået frem - undtagen Vester Palsgaard Skovmuseum ved Hampen. Skovmuseet er gået en lille smule tilbage og fik knap 100 gæster færre i 2019 end året før.

Besøgstallet på skovmuseet - der oprindeligt var skovridergård - blev 2821 gæster i 2019, oplyser museumsdirektør Laura Liv Weikop.

Skovmuseet har haft gang i en række familiebaserede aktiviteter, der har været ret populære, og en af de ting, der måske kan give ekstra interesse, er det nye lokalhistoriske arkiv på skovmuseet. Arkivet drives af den forholdsvis nye forening Højderyggens Lokalhistoriske Forening, og det kan måske give en større synergi, siger Laura Liv Weikop.

- Der er stor lokalhistorisk interesse, og det giver god mening at samarbejde med arkiverne. Vi er rigtig stærke, når vi står sammen. Generelt handler det om, at vi skal være endnu bedre til at fortælle historien om museet og få folk til at tage turen derud, siger Laura Liv Weikop.

Annonce

Bedre markedsføring

I alt har Museum Midtjylland formået at få mere end 11.000 flere gæster ind ad dørene i løbet af de sidste tre år.

- Vi kan være rigtig stolte af den flotte fremgang, vi har præsteret for tredje år i streg. Det er både et udtryk for, at der er en generelt større nysgerrighed i befolkningen på, hvad vi kulturhistoriske museer kan, udtaler Laura Liv Weikop.

Den generelle fremgang skyldes, at Museum Midtjylland har skruet op for markedsføringen og formidlingen, og en række familieaktiviteter og udendørs aktiviteter har også givet pote.

Blandt andet på Klosterlund Museum ved Engesvang, der har haft en pæn fremgang fra 8960 gæster i 2018 til 10.145 besøgende i 2019.

Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce