Annonce
forside

27-årig kvinde fik ændret røveri til tyveri i retten

Arkivfoto
Annonce

Bredsten: Et indbrud udviklede sig i en forkert retning for en mand og en kvinde, som dannede par i maj 2016.

Parret, som på daværende tidspunkt havde deres gang i misbrugermiljøet under Højbanen i Vejle, var taget til Kolding for at begå et indbrud, da ejeren af huset dukkede op.

Den 39-årige mand i forholdet tildelte beboeren i huset et knytnæveslag og truede ham med, at hans kæreste - en i dag 27-årig kvinde - ville pudse sin hund på ham. På den måde fik parret tyvekosterne med sig, men samtidig blev de efter deres anholdelse også sigtet for røveri fremfor tyveri.

Desuden var der en lang række andre forhold på det anklageskrift, som endte med en dom ved Retten i Kolding i fredags.

Den 39-årige mand, der kommer fra Falster, blev idømt to års ubetinget fængsel. Han var tiltalt for 17 forhold og dømt i langt størstedelen af dem. Det mest tungtvejende var netop røveriforholdet fra Kolding samt det forhold, at han få dage forud for røveriet blev taget med et oversavet jagtgevær ved Højbanetorvet i Vejle.

Det samme forhold blev den 27-årig kvinde, der bor i Bredsten, dømt for. Hun blev dog frifundet for, at hun skulle have været meddelagtig i røveri.

Hun blev udelukkende dømt for tyveri.

Parret, som på daværende tidspunkt havde deres gang i misbrugermiljøet under Højbanen i Vejle, var taget til Kolding for at begå et indbrud, da ejeren af huset dukkede op.

Uddrag af artiklen
Annonce

Psykiatrisk behandling

Den 27-årige kvinde blev også dømt for overtrædelse af knivloven, lov om euforiserende stoffer og for fornærmelig tiltale over for en politibetjent, som hun kaldte "din sorte perker" på Vejle Politigård i september 2016.

Kvinden blev idømt en foranstaltningsdom og skal dermed underlægge sig psykiatrisk behandling. Dommen har en længstetid på fem år, og hun valgte at modtage den, fortæller mødende anklager Lone Petri fra Sydøstjyllands Politi,

Den 39-årige mand valgte at udbede sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke sin dom på to års fængsel til landsretten. Han fik ud over fængselsstraffen også frakendt førerretten i otte år og konfiskeret to personbiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce