Annonce
Jelling

270 kunder må besøge brugsen ad gangen

Man skal vente uden for SuperBrugsen Jelling, hvis 270 kunder bevæger sig rundt i butikken på samme tid. Derved spredes coronavirus ikke. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Coop har sendt en seddel ud til sine butikker, som sætter begrænsning på kundestrømmen. Brugsuddeler i SuperBrugsen Jelling, Henrik Werge, fortæller, at 1000 kunder i gennemsnit besøger butikken dagligt, men at over 100 på samme tid er utænkeligt.

Jelling: Man kan meget præcist holde den nødvendige afstand på to meter fra hinanden, hvis der ikke kommer flere end 270 kunder i SuperBrugsen Jelling på samme tid.

Det slår en ny beregning fast, som detailhandelsvirksomheden Coop står bag.

SuperBrugsen Jelling, som hører under Coop, har for nyligt fået tilsendt en færdigtrykt seddel, som fortæller, hvor mange kunder butikken må have på samme tid, hvis yderligere spredning af coronavirus skal holdes nede.

Og sedlen hænger allerede ved butikkens indgang, så kunderne ved besked, inden de fylder varer i indkøbskurven.

Brugsuddeler i SuperBrugsen Jelling, Henrik Werge, fortæller dog, at over 100 kunder ad gangen i butikken er utænkeligt.

- Mens Danmark er lukket ned, kommer vores kunder jævnt fordelt hen over hele dagen. Travlheden efter klokken 16.00 er forsvundet, da mange af vores kunder ikke er på arbejde. I gennemsnit har vi 1000 kunder om dagen, men over 100 på én gang kommer ikke til at ske, siger Henrik Werge, der nævner, at sedlen kom op glasdørene i butikken onsdag.

Annonce

Kurve og vogne har vi aldrig løbet tør for. Så man skal ikke være bange for smittespredning i butikken.

Henrik Werge.

160 kurve og vogne

To meters afstand betyder fire kvadratmeter per kunde i det 1350 kvadratmeter store supermarked i Jelling, hvilket giver i alt 270, hvis inventaret som hylder og kølediske tages ud af regnestykket.

SuperBrugsen Jelling er installeret med 40 kurve og 120 indkøbsvogne, så skulle 270 kunder på samme tid risikere at træde ind i supermarkedet, må varerne for 110 kunder umiddelbart blive båret i hænderne.

- Kurve og vogne har vi aldrig løbet tør for. Så man skal ikke være bange for smittespredning i butikken, fortæller Henrik Werge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce