Annonce
Jelling

28-årig drabskvinde får et års rabat på sin fængselsstraf

Den 28-årige Tullerunnaq Tukummeq Egede blev ved Retten i Kolding idømt 11 års fængsel for drabet på Johnny Andreassen. Hun skal desuden betale erstatning til hans datter og forældre. Arkivfoto

28-årige Tullerunnaq Tukummeq Egede blev onsdag idømt en 11 år lang fængselsstraf for drabet på samleveren Johnny Andreassen. Hun skal samtidig betale erstatning til den afdødes forældre og datter.

Jelling: Der var en tilsyneladende upåvirket Tullerunnaq Tukummeq Egede, der modtog sin dom ved Retten i Kolding onsdag middag.

Da dommen blev afsagt, fortrak hun ikke en mine. Til gengæld kunne man høre hendes søster snøfte fra tilhørerrækkerne, mens Johnny Andreassens venner og bekendte mumlede anerkendende, da den 28-årige blev kendt skyldig i manddrab.

Hun blev få timer senere idømt 11 års fængsel for drabet på sin 53-årige samlever Johnny Andreassen, som hun stak i ryggen med en køkkenkniv i parrets hjem på Vejlevej 31. maj sidste år.

Kun i løbet af det første retsmøde i sidste uge virkede den 28-årige kvinde påvirket af omstændighederne og græd, da den lydfil blev afspillet, hvor hun ringede til alarmcentralen og fortalte, at hendes kæreste lå livløs på gulvet. Siden har hun forholdt sig neutralt og ønskede heller ikke at få det sidste ord i sagen.

Annonce

Ventede med at ringe 112

Netop opkaldet til alarmcentralen spillede en vigtig rolle i specialanklager Anna Holm Christensens sidste bemærkninger til sagen, inden nævninge og dommer forlod retssalen for at udmåle straffen.

Som regel er det en formildende omstændighed, når et drab finder sted i et parforhold. Sker drabet i forbindelse med et skænderi, hvor den tiltalte har været i en ophidset sindsstemning, er der praksis for at reducere straffen fra 12 år til 11 års fængsel. Men anklageren mente ikke, at Tullerunnaq Tukummeq Egede skulle have en mildere dom. Hun burde have nået at dampe af, da hun denne morgen i maj sidste år forlod et skænderi med Johnny Andreassen og gik ud i husets køkken. I stedet tog hun en kniv fra køkkenet og gik til husets soveværelse, hvor hun stak sin intetanende samlever i ryggen.

Hun valgte derefter at ringe til en ven og sin mor i stedet for at ringe til alarmcentralen. Dette opkald blev først gennemført over 10 minutter efter, at den 28-årige havde ringet sin mor op. Endnu et argument for, at hun ikke skulle have en mildere straf, mente anklageren.

Skal sove på dommen

Men nævninge og dommere valgte at følge praksis og give kvinden et års rabat og dermed 11 års fængsel.

Samtidig blev hun dømt til at skulle betale en erstatning til Johnny Andreassens forældre på 27.410 kroner for udgifterne til hans begravelse, mens den afdødes datter blev tildelt en erstatning på 116.952 kroner.

I samråd med sin forsvarer, Mikkel Nielsen, valgte Tullerunnaq Tukummeq Egede at udbede sig betænkningstid.

- Hun skal lige sove på det, lød forklaringen efterfølgende fra forsvareren, som ikke selv havde et bud på, om det er smartest at modtage eller at anke dommen.

- Umiddelbart har sagen fået det mest fordelagtigt udfald, den kunne få. Hun fik et års rabat, og i landsretten kan hun risikere at få 12 år, sagde Mikkel Nielsen, der samtidig også slog fast, at der er den mulighed, at hans klient i landsretten bliver frifundet for manddrab og kan nøjes med seks års fængsel for vold med døden til følge.

Tullerunnaq Tukummeq Egede har 14 dage til at anke sagen, hvis hun ønsker det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce