Annonce
Jelling

28-årig kvinde risikerer 12 års fængsel: Hvad skete der inden hendes kæreste blødte ihjel?

Politiets teknikere blev efter fundet af den 53-årige livløse mand kaldt ud til Vejlevej 48 i maj sidste år. Arkivfoto: Morten Pape

På mandag starter sagen mod en 28-årig kvinde, som 31. maj sidste år stak sin 53-årige samlever med en slagterkniv. Manden forblødte, og kvinden er tiltalt for drab.

Jelling: Hvad skete der helt præcist tidligt om morgenen den 31. maj sidste år i et hjem på Vejlevej 48, hvor en 53-årig mand boede sammen med sin kæreste?

Det skal et nævningeting forsøge at blive klogere på, når en sag ved Retten i Kolding bliver indledt på mandag.

Her er den 53-åriges kæreste tiltalt for drabet på ham. Han afgik nemlig ved døden 31. maj efter at være blødt til døde. Det skete, fordi han kort forinden blev stukket i kniven i venstre side af ryggen, hvilket bevirkede, at hans venstre lunge klappede sammen, og blod og luft hobede sig op i lungehulen.

Den i dag 28-årige kæreste har hidtil kun erkendt, at hun stak sin samlever med kniven en enkelt gang. Men hendes forklaring har hidtil været, at det skete i nødværge, fordi den 53-årige forfulgte hende igennem huset på grund af en seksuel uoverensstemmelse.

Hun tilkaldte selv politiet den onsdag morgen i slutningen af maj sidste år. En patrulje fandt den 53-årige mand død i parrets hjem.

Annonce

Sådan lyder tiltalen

Den 28-årige kvinde er tiltalt for overtrædelse af straffelovens §237, manddrab:Ved den 31. maj 2017 cirka klokken 06.50 på adressen Vejlevej 28 at have dræbt ... (sin samlever, red.) idet tiltalte tildelte ham et knivstik på venstre side af ryggen ind i venstre armhule, med sammenklapning af venstre lunge, blod samt luft i lungehulen og overpresning af hjertet mod højre siden til følge, alt hvilket medførte, at han afgik ved døden som følge af forblødning grundet de af knivstikket forvoldte skader.

Det var i huset på Vejlevej 48 ved Jelling, at en 53-årig mand forblødte efter at være blevet stukket med en kniv af sin samlever. Arkivfoto: Morten Pape

Egnet til straf

Mandag formiddag får den 28-årige kvinde lov til at fortælle sin side af sagen endnu engang, når nævningesagen imod hende indledes. Hun har siddet varevægtesfængslet i Vejle Arrest siden 1. juni sidste år, og i løbet af efteråret blev hun mentalundersøgt.

Mødende anklager i sagen, Anna Holm, kan oplyse, at mentalundersøgelsens konklusion er, at den 28-årig kvinde er egnet til almindelig straf.

Hvis hun kendes skyldig i manddrab, står hun derfor til at få omkring 12 års fængsel. Derfor er der netop også tale om en nævningesag, hvor tre dommere og seks nævninge er indkaldt. En nævningesag er kutyme, hvis den tiltalte står til en straf på mere end fire års fængsel.

Dom falder 25. april

Der er afsat fire retsdage til sagen.

Foruden kvinden selv er der indkaldt syv vidner, som skal afgive forklaring. Der er tale om de politifolk, som ankom til stedet på dagen for drabet, foruden en retsmediciner og bekendte til parret.

De første to retsdage mandag 16. april og fredag 20. april er afsat til vidneforklaringerne, og anklager Anna Holm håber også, at dokumentation og procedure kan nå at blive afsluttet fredag.

Efter planen skal nævninge og dommere så bruge den tredje retsdag til at votere, og hvis planen holder skulle der gerne falde dom i sagen onsdag 25. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Kolding har fået en Frivillig Tænketank

Annonce