Annonce
Rejser

3 lækre hoteller i Sverige

Ud over lobbybaren har MJ's en speakeasybar i baglokalet. Foot: MJ's
Trænger parforholdet til lidt pep, skal et gammelt venskab plejes, eller har skuldrene sat sig permanent fast oppe om ørerne? Vores naboland Sverige har masser at byde på.
Annonce
Annonce

Hotel MJ’s, Malmø

Det kræver ikke en tur til New York eller andre metropoler at opleve cool, international hotelstemning. Det boudoir-inspirerede hotel MJ’s midt i Malmø har etableret sig med et gennemført koncept, der appellerer både til hippe youngsters og fredsøgende ægtepar.

MJ’s har formået at gøre det, som mange københavnske hoteller forgæves har forsøgt gennem tiden: At skabe liv og tiltrække andre end hotellets gæster, blandt andet ved at dyrke den kreative cocktail på højt niveau. Lobbyen er omdannet til hang out for de lokale, som lægger vejen forbi på vej fra arbejde for at indtage en cocktail i de bløde veloursofaer – men ovenpå, hvor værelserne er indrettet i samme funky-feminine stil, er der fred og ro.

Uanset om man overnatter eller ej, er hotellets restaurant værd at besøge. Den er indrettet som en overdækket gårdhave, og der serveres dejlig skandinavisk mad på alle tider af døgnet. Men det allerbedste er den drink, der venter bagefter i den småhemmelige bar bag ved restauranten indrettet med guld og marmor i speakeasy-stil, hvor de serverer solide godnatcocktails.

MJ’s ligger en ganske kort gåtur fra stationen, og man kan sågar bruge sit rejsekort, hvis man tager toget.

MJ’s Hotel, Master Johansgatan 13, Malmø.

Om rejsen

Redaktionen var inviteret af de omtalte hoteller.
Annonce

Falkenberg Standbad, Falkenberg

Uanset hvilken vej man vælger ager det nogen tid at komme til Falkenberg Strandbad (100 kilometer fra Göteborg og 42 kilometer fra Halmstad), men et ophold på det klassiske spahotel, der er kåret som Sveriges bedste, er turen værd. I en tid, hvor man omdøber selv små, uluksuriøse hoteller til badehoteller i den danske provins, kunne Falkenberg passende tjene som tvungen inspirationstur. De har ganske enkelt styr på det.

Hotellet ligger placeret lige på stranden, og for de friske er det oplagt at tage en tur i bølgerne, også selv om temperaturen indikerer svensk efterår. Hvis man supplerer med en middag i hotellets restaurant, en gåtur og lidt futten omkring i frottébadekåberne, vil de fleste allerede synes, at de har en formidabel weekend. Og hvis man lige har fået løn, kan man, med tanke på den lave kurs for svenske kroner, booke en behandling i hotellets berømte spa, hvor de tager sig af alt fra hudorme til hårde nakkemuskler.

Falkenberg Strandbad er en skønsom blanding af komfortable overnatningsfaciliteter, havudsigt, poolbar, mulighed for både udendørs og indendørs afslapning (prøv en middagslur deres hvilerum, hvor mobiler er forbudt, og hvor ordet fleecetæppe får en helt ny betydning). Her er god service og tænkt på det hele. I Falkenberg mødes man med en professionalisme, som mange danske hoteller burde tage ved lære af, inden de smækker et badehotelskilt op på facaden.

Falkenberg Strandbad, Havsbadsallén 2A, Falkenberg.

Annonce

Hooks Herrgård

Den svenske kongefamilie hænger i glas og ramme på væggene under de tunge lysekroner på familiehotellet Hooks Herrgård syd for Jönköping og påhøjde med Göteborg. Faktisk kan man blive klogere på hele den svenske kongerække, som er en del af samlingen i de fine stuer med pejs, tunge møbler og udsigt til den blanke Hooksø få meter væk. Her er tale om et sted med traditioner – i fem generationer har samme familie drevet herregården, hvis historie dog går flere hundrede år tilbage i tiden.

Stedet er et yndet udflugtsmål for golfentusiaster – med to baner er her masser plads at boltre sig på. Det er dog især den 1300 kvadratmeter store spa, som er værd at køre efter. Den blev opgraderet for adskillige millioner i 2014 af den svenske arkitekt Stefan Edberg og har siden modtaget flere priser – højdepunktet er ubetinget den udendørs infinitypool med varmt vand fra undergrunden på kanten af søen, men søen er også i sig selv vidunderlig at hoppe i fra badebroen.

Indendørs er der en 20 meter lang pool, kolde bade, sauna, dampbad og en hyggelig café med små sunde måltider. Til det store måltid er restauranten – tegnet af samme arkitekt – det mest oplagte sted at spise. Menuen er spækket med lokale råvarer, som i sommerhalvåret serveres i en overdådig buffet.

Der er stor forskel på værelserne. Suiterne i to plan er smukt indrettet med skandinavisk design og fritlagte bjælker – de koster naturligvis også derefter. På gårdspladsen er der en afdeling medmindre, billigere værelser, som godt kunne trænge til en makeover. Vær desuden opmærksom på, at adgang til spaen i mange tilfælde skal tilkøbes.

Hooks Herrgård, Jönköping.

Et moderne hotel i dag har en niche. På MJ's er det den gode cocktail, der skal lokke både lokalpublikummet og de udenlandske gæster til. Foto: MJ's
Spaområdet er kæmpestort og består af både indendørs og udendørs afslapning, en livlig poolbar og et hvilerum, hvor man ikke må tale eller snakke i mobil og uforstyrret kan trække torsk i land ved pejsen. Foto: Falkenbad Strandbad
Hooks Herrgård ligger med udsigt til vand og grønne områder, hvor især golfentusiaster boltrer sig. I forgrunden ses spaen. Foto: Hooks Herrgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce