Annonce
Sport

3 ting, en racerkører har brug for

Frederik Vesti står her mellem sine tidligere kørerdragter. For hver gang han har taget et skridt op i sin motorsportskarriere, har det krævet mange flere penge fra sponsorer og senest også investorer. Foto: Ludvig Dittmann
Frederik Vest fortæller her om, hvad der kræves af en racerkører på højt niveau.

Filskov: Frederik Vesti fortæller her om tre ting, der kræves af en racerkører på højt niveau.

1 Masser af træning

Tidligere har Frederik Vesti hjulpet i sin fars bilfirma fra tid til anden, men det har han sjældent tid til længere.

Og nej: Det er ikke, fordi han kører rundt i fede biler. Det gør han faktisk overraskende sjældent.

Der er nemlig det særlige ved Formel 3, at der faktisk ikke er mange løb, og samtidig bliver der heller ikke trænet meget i bilerne, fordi det er så dyrt at køre i dem.

Derfor foregår rigtig meget træning i simulatorer. Grundlæggende er det som at spille et racerspil på computeren, men køreren sidder i et racersæde og styrer bilen med pedaler og rat, og spillet er udviklet, så bilen reagerer nøjagtig som i virkeligheden.

Resten af tiden går med fysisk træning. Det særlige for racerkørere er, at de skal være stærke, men små. Derfor træner Frederik meget med vægte, men på en særlig måde, hvor han undgår at udvikle store muskler. Derudover cykler han meget og træner sin nakke.

2 Penge

Det koster 10 millioner kroner om året at være i Formel 3. Derfor gælder det om hele tiden at tiltrække sponsorer og investorer.

Nogle sponsorer giver et bidrag, fordi de elsker sporten, mens andre gør det for at få modydelser. Det kan være reklameværdi, men også at få adgang til særlige events.

Investorer giver penge mod at få del i en fremtidig indtægt. Det er sådan, at i Formel-klasserne som junior er det en underskudsforretning hele vejen op gennem rækkerne. Til gengæld tjener de fleste kørere trecifrede millionbeløb, hvis det lykkes dem at komme i Formel 1 hos de bedste teams. Det er også muligt at skifte til andre serier, hvor der er penge at tjene, dog i væsentligt mindre målestok. Investorerne satser altså på, at Frederik Vesti kommer til at være så god en racerkører, at han tjener penge, og i så fald skal de have en bid af kagen.

3 Villighed til at stille op

Når andre hjælper Frederik Vesti, så må han også gøre noget for dem. Derfor har han eksempelvis haft sponsorer med til England for at køre i fede biler på en racerbane sammen med dem.

Men der er også alternative opgaver. Frederik Vesti bliver sponseret af Hybel, der bygger huse. I et af deres udstillingshuse er der et drengeværelse med en racerseng, en idolplakat med Frederik Vesti, autografkort og en helfigur af Frederik Vesti.

Ved et åbent hus har Frederik Vesti været til stede og blandt andet underholdt børnene. Hans Formel 3-racer blev fløjet til Danmark, så den kunne stå i garagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce