Annonce
Navne

30 år med bibelen: Lissen gik fra søndagsskolebarn til  søndagsskolekonsulent

Lissen Margård Bendix Jensen 30 års jubilæum Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler
Lissen Margård Bendix Jensen kan 1. august fejre 30 års jubilæum i sin barndoms forening.
Annonce

Fredericia: 1. august har Lissen Margård Bendix Jensen været ansat 30 år hos Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS).

Foreningen har et motto, der helt siden barndommen har betydet meget for den nu 57- årige konsulent: “Giv det største til de mindste – Jesus til børnene”.

Organisationen, der har landskontor i Fredericia, har i dag knapt 300 klubber og en lang række sommerlejre og andre aktiviteter over hele landet.

Annonce

Lissens mor var leder

Alle i barndomshjemmet Vejlby Margård - som hun er opkaldt efter og ligger uden for Middelfart - var aktiv i kirke og missionshus. Hendes mor var leder i Vejlby Søndagsskole, hvor Lissen Margård Bendix Jensen selv gik, og søndagsskolernes sommerlejre var et af årets højdepunkter for hele familien.


At give det største til de mindste bliver jeg aldrig færdig med.

Lissen Margård Bendix Jensen


Efter endt 10. klasse og HH i 1983 var Lissen i halvandet år konsulentmedhjælper i Søndagsskolerne på Fyn. I foråret 85 var hun elev på Børkop Højskole, derefter pædagogmedhjælper i Langenæs Menighedsbørnehave i Århus og i Mariasøstrenes Børnehave i Vejle (i dag Sct. Norberts Børnehave). Efteråret 1986 begyndte Lissen sin uddannelse på lærerseminariet i Århus.

Efter endt uddannelse i sommeren 1990 blev Lissen ansat i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler som børnekonsulent.

I 2000 blev hun ansvarlig for DFS’ udbud af kurser og materialer til klubber og kirker. Hun  har desuden ansvaret for, at de over 1.000 frivillige i organisationen har det godt.

Annonce

Det er stadig vigtigt at fortælle om Bibelen

- 30 år i samme organisation er mange år, erkender Lissen. Der har været mange projekter og opgaver, som jeg har stået i spidsen for. Tingene bliver gjort på andre måder i dag - men vigtigheden af at fortælle næste generation om Bibelens fantastiske budskab har ikke ændret sig, siger Lissen Margård Bendix Jensen.

- At give det største til de mindste bliver jeg aldrig færdig med, tilføjer hun.

Arbejdet blev hendes livsstil og betyder meget, hvilket også giver sig udtryk i måden, jubilæet fejres på 4. september. Her har hun inviteret kollegerne hjem til en privat fest. Meget passende i hjemmet i Søften. Det var i barndomshjemmet, at arbejdseventyret begyndte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce