Annonce
Jelling

30 personer uden adgang til deres mail i næsten tre uger gennem YouSee – nu skulle det være løst

30 personer i Jelling har i tre uger været uden adgang til sin mail i YouSee. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
30 Jelling-borgere har i tre uger ikke have haft adgang til deres mail. Det tyder på, at hackere har været på spil.

Jelling: Med nogle dages mellemrum begyndte folk, som har mail igennem Jelling Antenneforening og dermed YouSee, ikke at kunne komme ind til sin mail.

Det har skabt store frustrationer hos borgerne, der i omtrent tre uger ikke har haft adgang. Bjarne Andersen, der er formand for Jelling Antenneforening, fortæller, at det startede tirsdag før påske og eskalerede herefter.


Annonce

Det er jo dybt uheldigt. Tirsdag missede jeg et møde, som jeg var blevet inviteret til på min mail. Der er jo også flere, der kan have forretningsmail herpå

Britta Bitsch


- Det, som jeg har fået at vide, er, at det formentlig er nogle hackere, som har forsøgt at komme ind på deres mail. Derfor skulle det være blevet låst, siger Bjarne Andersen og fortsætter:

- Vi har ikke haft nogen tidshorisont fra YouSee, som kunne fortælle os, hvornår problemerne ville være overstået, men det er jo en meget ærgerlig situation for kunderne. Omtrent 30 har meldt ind til mig, at de ikke har haft adgang, og det er jo lidt lang tid nu at stå uden sin mail.

Missede sit møde

Britta Bitsch er en af de ramte personer, som ikke har kunne komme ind på sin mail, og som startede en tråd på Facebook-gruppen, Det Sker i Jelling.

- Det er jo dybt uheldigt. Tirsdag missede jeg et møde, som jeg var blevet inviteret til på min mail. Der er jo også flere, der kan have forretningsmail herpå, siger Britta Bitsch og fortsætter:

- Da jeg snakkede med YouSee i deres support, så prøvede de at hjælpe, blandt andet med at få skiftet kode og forskellige andre ting, men der var intet af det, som lykkedes.

Flere skriver på Facebook-gruppen, at de har været i kontakt med YouSee, men at de på det tidspunkt ikke har kunne hjælpe dem.

Annonce

Fejlen er fundet

YouSee giver en forklaring på, hvorfor problemerne er opstået.

- Vi skal beklage, at en række kunder i Jelling Antenneforening gennem et par uger har haft problemer med at få adgang til deres mail. Problemerne med adgang til mailkonto skyldes, at vi har været nødt til at blokere omkring 30 kunders mails af sikkerhedsmæssige årsager. Det kræver herefter, at mailkontoen skal sættes op med en ny adgangskode. Der er ikke sket noget sikkerhedsbrud i forhold til kundes mailkonto, så blokeringen har udelukkende været præventiv, siger Mai-Britt Noe, chef for ekstern kommunikation hos Nuuday, som er en del af YouSee.

Problemerne for de 30 personer er dog ved at være ovre. Flere har efterhånden kunne komme på deres mail, skriver de på Facebook. Her kan de se frem til mange mails, som de ikke har kunne læse. En skriver, at han har 435 mails at komme igennem nu, efter at han ikke har haft adgang til sin mail i tre uger.

YouSee har fundet frem til, hvorfor de personer har været lukket ude af deres mail så længe.

- Det har desværre vist sig, at det på grund af en konfigurationsfejl har taget længere tid end normalt, før vores kunder i Jelling Antenneforenings mailkonti automatisk blev genåbnet efter blokering. Det beklager vi meget. Fejlen er nu rettet, og vi er i dialog med antenneforeningen, siger Mai-Britt Noe, chef for ekstern kommunikation hos Nuuday, som er en del af YouSee.

Hvis nogle stadig har problemer med deres mail, så opfordrer Mai-Britt Noe til, at man ringer ind til deres kundeservice på 70 70 40 40.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce