Annonce
Trekantområdet

30 procent flere er blevet hjemløse i Kolding: Udvalgsformand vil undersøge årsagen

Sara på billedet her stod i november sidste år frem og fortalte, at hun var hjemløs. Dengang fortalte JydskeVestkysten, at der var 30 unge under 30 år, der var hjemløse. Arkivfoto: Timo Battefeld

Formand for social- og sundhedsudvalget vil tage hjemløshed op på næste udvalgsmøde, efter rapport viser, at der er kommet flere hjemløse i Kolding.

Kolding: Antallet af hjemløse i Kolding Kommune er steget. Den seneste opgørelse, som analysecentret Vive står bag, viser, at der i 2017 var 67 hjemløse i kommunen mod 47 i 2015. Det svarer til en stigning på 30 procent.

Og det giver anledning til bekymring hos SF'eren Karina Lorentzen, der er formand for social- og sundhedsudvalget.

- Jeg synes, det er trist, når folk bliver hjemløse. Det er nedbrydende for deres tilværelse, og det får vidtrækkende konsekvenser for deres liv. Vi er nødt til at tage det rigtig alvorligt, for det er problematisk, at der bliver flere hjemløse i kommunen, siger Karina Lorentzen.

I opgørelsen kommer Vive ikke nærmere ind på årsagen til stigningen, og derfor vil udvalgsformanden bringe hjemløse-situationen på dagsordenen ved næste møde i social- og sundhedsudvalget.

- Det er en sag, der ligger mig meget på sinde, og derfor vil jeg tage den op i udvalget, så vi kan finde ud, hvad baggrunden for stigningen er. Vi skal se på, om vi har det rette mix af tilbud til den her gruppe borgere, siger Karina Lorentzen.

Annonce

Hjemløse

Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive) laver opgørelser for antallet af hjemløse hvert andet år.Den seneste opgørelse viser, at der var 47 hjemløse i Kolding i 2015 mod 67 sidste år, hvilket svarer til en stigning på 30 procent.

Opgørelsen viser blandt andet, at otte hjemløse i Kolding bor på gaden, mens 28 bor på herberg.

Esbjerg er den by i Region Syddanmark med flest hjemløse. Byen havde 182 hjemløse i 2017.

Housing first

I øjeblikket arbejder Kolding Kommune med en strategi, der kaldes housing first. Strategien handler om, at beboerne skal i egen bolig og derfra have hjælp til at lægge en plan for, hvordan deres videre liv skal forme sig.

I Odense Kommune har denne tilgang været med til at sænke antallet af hjemløse. Projektet har altså ikke haft samme effekt i Kolding, og Karina Lorentzen vil blandt andet se nærmere på, om housing first-tilgangen er den rette.

- Det undrer mig, at tallet stiger, og vi er nødt til at kigge nærmere på, hvorfor det fungerer i Odense, men ikke i Kolding, siger Karina Lorentzen, der mener, stigningen blandt andet kan skyldes dyre boliger.

- Det vigtigste er at få taget hånd om boligsituationen. Jeg tror, man har en udfordring med betalelige boliger, og der er kommet en udfordring i form af kontanthjælpsloftet. Det ville ikke undre mig, hvis det var baggrunden for stigningen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce