Annonce
Billund

300.000 kroner fra Socialstyrelsen baner vej for en lønnet leder

Formand Anne Eriksen glæder sig til i nær fremtid at få ansat en lønnet leder på Nymarksvej. Arkivfoto
Frivilligcenter Billund får penge fra Socialstyrelsen. Nu er der råd til at ansætte en lønnet leder.

Grindsted: De har krydset fingre for det længe, og forleden kom så den gode besked fra Socialstyrelsen: Frivilligcenter Billund får grundfinansiering. Det betyder, at de frivillige endelig kan få ansat den lønnede leder, som de i årevis har efterspurgt. Jobannoncen bliver offentliggjort en af de nærmeste dage.

Frivilligcentret, der lige er flyttet i nye og større lokaler på Nymarksvej, har fået 300.000 kroner fra Socialstyrelsen og desuden 360.000 kroner fra Billund Kommune. Dermed er vejen banet for, at det frivillige arbejde i hele kommunen kan komme til at folde sig endnu mere ud.

Annonce

Frivilligcenter Billund

Frivilligcenter Billund hed tidligere Frisam og boede beskedent på Banegårdsvej.

I forbindelse med flytningen til Nymarksvej har paraplyorganisationen for de frivillige, sociale foreninger skiftet navn til Frivilligcenter Billund.

50 foreninger er medlem.

Frivillige og lønnet

Frivilligcentret, som har 50 sociale foreninger i medlemsskaren, arbejder for, at det skal være nemmere at være frivillig, og at man føler sig værdsat. Medlemmerne passer for manges vedkommende deres frivillige arbejde ved siden af et almindeligt job, og det kan godt blive rigeligt tidskrævende indimellem.

Anne Eriksen, formand for Frivilligcenter Billund, håber derfor, at en lønnet leder kan samle trådene og tage sig af en del af arbejdet med at skaffe midler, arrangere kurser og andet.

- Vi andre knokler bare løs efter bedste evne, har hun tidligere sagt.

Kurser og fest

Frivilligcentret har i efteråret to gratis kurser for frivillige foreninger: Det ene om rekruttering og fastholdelse af frivillige, og det andet om hvordan man skriver en god ansøgning til kommune, puljer og fonde om støtte til aktiviteter, der kan gavne andre medborgere.

Efter sommerferien er der et fyraftensmøde for frivillige om, hvordan man opdager og håndterer vold og seksuelle overgreb mod børn. Det foregår den 21. august.

Alle frivillige skal også sætte kryds i kalenderen ved fredag den 27. september. Den dag er det Frivillig Fredag, hvor frivillige over hele landet bliver hyldet. I Billund Kommune står frivilligrådet for dagen, som markeres med en fest i Billund Idrætscenter. Det er den dag, frivilligrådet uddeler prisen til "Årets forening". Prisen går til en forening, der inden for det sociale område har markeret sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce