Annonce
Alarm 112

32-årig far sigtet og varetægtsfængslet for voldtægt af sin femårige søn

Fredag var der grundlovsforhør i en grim sag ved retten i Sønderborg. Arkivfoto: Claus Thorsted
En far fra Haderslev-området blev fredag formiddag varetægtsfængslet ved retten i Sønderborg sigtet for voldtægt af sin femårige søn.
Annonce

HADERSLEV: En 32-årig mand fra Haderslev-området blev torsdag anholdt og sigtet for overtrædelse af paragraf 216 stk. 2, voldtægt af et barn under 12 år. Det kan give en straf på op til 12 års fængsel.

Fredag formiddag blev faderen fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg, hvor sagen blev kørt for lukkede døre.

- Jeg kan bekræfte, at en 32-årig biologisk far er sigtet for at have voldtaget sin femårige søn, og han er her til formiddag varetægtsfængslet i fire uger, fortæller anklager Søren Frederiksen.

Det bekræftes af den 32-åriges forsvarer, advokat Kjeld Kristensen fra Sønderborg.

Hvordan faderen forholder sig til sigtelsen er uvist, da sagen kører for lukkede døre.

Annonce

Længere periode

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger var det Haderslev Kommune, der tirsdag meldte sagen til politiet. Torsdag blev faderen anholdt.

Overgrebene skulle angiveligt have fundet sted i en periode i 2020, muligvis 2021, men selve perioden er der endnu uvished om, og det efterforskes fortsat. Hvorvidt der er andre søskende i familien vides ikke for nuværende.

Henning Riistofte, Børn- og ungechef på Haderslev Kommune, har ingen kommentarer til den konkrete sag, men fortæller kort om det beredsskab, der går i gang ved en sådan mistanke.

- Når vi får en underretning ind på mistanke om seksuelle overgreb, så går kommunen i dialog med politiet omkring samtaler/afhøringer med de involvereede børn. Det foregår i Børnehuset, oftest i Esbjerg. Her er det professionelle og helt uvildige, der står for afhøringerne, så alles retsssikkerhed sikres. Haderslev Kommune er  her ene og alene med som bisidder, forklarer Henning Riistofte.


Når vi får en underretning ind på mistanke om seksuelle overgreb, så går kommunen i dialog med politiet omkring samtaler/afhøringer med de involvereede børn. Det foregår i Børnehuset, oftest i Esbjerg

Henning Riistofte, børn- og ungechef


Annonce

Tryg afhøring

I Børnehuset afhøres børn under tryggere forhold end dem, de ville møde på en politistation. Selve afhøringen foregår i et rum med en sofa og en bamse, som barnet kan holde i, når samtalen bliver svær. Barnet sidder i sofaen, mens den professionelle afhører sidder på en stol ved siden af, og der er kun de to til stede i rummet, men hele samtalen bliver optaget på video.

Hvis forældrene er med, sidder de i et andet rum for sig selv. Bisiddere fra de sociale myndigheder samt advokater og jurister sidder i et tredje rum og følger afhøringen via en TV-skærm. Bisidderens rolle er blot at følge afhøringen, og sikre, at der tages hensyn til barnet under afhøringen, men kommunen kommer først på banen efter afhøringen, forklarer Henning Riistofte:

- Alt efter resultatet af en sådan samtale/afhøring, skal vi vurdere, hvordan vi bedst sikrer barnet: Om det skal anbringes og i givet fald hvorhenne. Netværkspleje, det vil sige anden familie, institution eller lignende. Det vigtigste er at skærme barnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce