Annonce
Børkop

33 mødte frem og tog et bid af Børkops fremtidige udvikling

I alt 33 mødte frem til borgermøde i Børkop. Foto: Martin Ravn

En byfest, tilflyttere og kommunikation var oppe at vende, da der blev afholdt møde om Børkop, Gauerslund og Brejnings udvikling.

Annonce

Børkop: I den store sal i Markant mødte 33 borgere op til en snak i BID Børkop, og det blev til et par timer med godt gang i snakken hen over de runde borde.

BID står for Business Improvement Districts, og det er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og alle interessenter i et område kan mødes og styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe arrangementer sammen.

Snakken drejede sig meget om, hvordan man får borgernee til at få en fællesskabsfølelse i hele det område, der tæller Børkop, Gauerslund og Brejning.

Der var ved bordene bred enighed om, at sådan en fællesskabsfølelse er det ikke lige nu. Brejning er Brejning, og Børkop er Børkop. Og hvad med alle tilflytterne?

- Bare navnet "tilflytter" er med til at skabe os og dem. Vi er da alle lokale, og jeg vil mene, at det gælder om at få skabt en fælles, lokal følelse af vores smukke område, sagde Charlotte Rask-Jeppesen, der var mødt op som almindelig borger, som hun formulerede det.

- Jeg er selv tilflytter fra Fyn, men det er mange år siden, og hvor længe er man egentlig tilflytter?, sagde hun og smilede skævt.

Der havde været en opfordring til netop de nye i byen om at komme til mødet, men kun én af de fremmødte kunne kalde sig ny i byen.

Forskellige parter

Det var anden gang, at der blev afholdt BID-møde i Børkop.BID står for Buisness Improvement Districts, og det er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og foreninger og andre sammen skaber udvikling.

Ved tirsdagens møde deltog blandt andet ejendomsmæglere og repræsentanter for handelslivet, foreningslivet og Vejle Kommune. Kun 18 deltog i det første møde, så der var tilfredshed med fremmødet i aftes.

Ved møderne kastes bolde op i luften, og de skal selvfølgelig gerne gribes igen. I hvert fald nogle af dem.

Der findes også BID i Egtved og Vejle, mens der planlægges BID-møder i Jelling og Give.

Alle kan deltage, og det er gratis.

Har man input til arrangementer eller forslag, kan man kontakte konsulent Trine M. Laursen, Vejle Kommune, på mail trila@vejle.dk

Det hele blev indledt med en lille leg, hvor deltagerne fandt ud af, hvor ens de egentligt er. Foto: Martin Ravn
Annonce

Byfest?

Tanken om en fælles byfest kom også hurtigt i spil hen over bordene. Snakken faldt på, hvor gode de er i Smidstrup til at holde byfest, men at de også i tidernes morgen havde et fælles mål med at skabe byfesten. Nemlig at samle ind til en hal.

Én forslog derfor, at en kommende byfest i Børkop-Brejning skal have et fælles mål, noget at samles om, ellers giver det ingen mening.

Men længere nåede man ikke i planlægningen af en kommende byfest, men det er et af de punkter, som står øverst på listen af emner ved næste møde. Det er endnu ikke programsat.

Deltagerne i borgermødet i Børkop drøftede blandt andet muligheden for at arrangere en fælles byfest for Børkop, Brejning og Gauerslund. Foto: Martin Ravn
Annonce

Hjemmeside

Men i første omgang kredsede snakken meget om, hvordan man får informeret hinanden og borgerne bedst muligt.

- Et af punkterne for aftenens program er, hvordan kan vi koordinere de mange arrangementer, som de bliver holdt her i området. Som det er nu, er de ikke samlet, og de kommer derfor nogen gange til at stjæle deltagere fra hinanden i stedet for at støtte hinanden, sagde Mikkel Niess, der bor i Børkop og er formand for Cityvejle.

Han var manden, der skulle holde styr på debatten.

Efter megen snak frem og tilbage faldt valget på blandt andet at arbejde videre med at optimere hjemmesiden 7080.nu, men enighed var der ikke helt.

- Det er jo ikke alle, som kan eller vil søge rundt på nettet for at finde sine oplysninger, som én pointerede.

Mikkel Niess er formand for CityVejle, men bor i Børkop og var manden, der var facilitator ved mødet. Foto: Martin Ravn
Annonce

Årshjul

Det blev også foreslået, at man laver et årshjul med oversigt over de arrangementer, der finder sted i årets løb. På den måde kan man bedre finde ud af enten at planlægge sammen, eller i hvert fald ikke samtidig.

- Vi kan lave et clean cut fra 2018. Der kan man begynde at planlægge sammen, så tingene ikke kolliderer for meget, foreslog Mikkel Niess.

Smil var der god plads til ved aftenens møde. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Annonce