Annonce
Billund

3736 har har fået en coronatest ved bilerne i Grindsted og Billund

Region Syddanmarks testbiler har været i Billund Kommune de seneste tre uger. Indtil i mandags den 26. oktober  var 3746 borgere blevet testet. Fra mandag den 2. november kan man blive testet på Grindsted Sygehus. Arkivfoto
Annonce

Billund/Grindsted: Mere end 3000 borgere har indtil i mandags været forbi de corona-testbiler, som har været i Billund og Grindsted. Det fremgår af tal, som Region Syddanmark har fremskaffet til avisen.

De første uger var borgerne mest ivrige efter at blive testet. Da var 2376 borgere forbi bilerne.

I de seneste par uger er interessen faldet lidt. Således har der i alt været 1370 borgere ved testbilerne fra mandag den 19. oktober til mandag den 26. oktober, 494 i Billund og 876 i Grindsted.

Billund havde en sløv start med bare borgere seks til coronatest sidste mandag. Siden er det gået fremad, og da der var flest, var der 287, som valgte at blive testet i Billund.

På Tårnvej i Grindsted har det de seneste uger været mellem 107 og 355 borgere på besøg ved testbilen.

Annonce

Fortsat højt smittetryk

Testbilerne kom til Billund Kommune i efterårsferien, da smittetallet var meget højt. Siden har det bevæget sig nedad, men Billund Kommune har fortsat så højt et smittetryk, at sundhedsmyndighederne betegner det som kritisk.

Fredag var 25 ifølge Statens Serum Institut blevet smittet de seneste syv dage. Det svarer til 94 smittede per 100.000 indbyggere, og Billund Kommune ligger derfor fortsat over myndighedernes kritiske grænse på 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce