Annonce
Debat

3F'ere reagerer på chefredaktørs leder: Kampen for ligestilling og kvinders rettigheder i Danmark og resten af verden er alles kamp

Martin Jensen. Pressefoto

Læserbrev: En stor tak til Peter Orry for at sætte et nødvendigt fokus på kvinders rettigheder i Afghanistan i sin leder den 29. december ("I Afghanistan er kvinder mændenes husdyr", red.)

Det er kærkomment, og der kan ikke herske den mindste tvivl om, at kvinders rettigheder i Afghanistan lader sig meget tilbage at ønske - endog rigtig meget. Talibans kvindesyn er frygteligt og burde høre en fjern fortid til.

Peter Orry opfordrer samtidig danske kvindesagsforkæmpere til at slå et slag for de afghanske kvinders rettigheder. Det må forstås således, at Peter Orry mener, at kampen for kvinders rettigheder i Danmark sker på bekostning af de afghanske kvinders rettigheder? Og det synes også at skinne igennem, at det er kvindesagsforkæmpere (læs kvinder), der skal tage kampen. Åbenbart ikke os alle?

Annonce

Peter Orry mener, at kvindesagsforkæmpere i Danmark i årtier har lukket øjnene for forstokkede muslimske miljøer, og man må forstå, at dette nu fører til en negligering af problemerne i Afghanistan?

Det er for det første ikke et billede, vi genkender, og for det andet er det ikke en kamp, der alene skal føres af kvinder.

I 3F kæmper vi - kvinder og mænd - for lønmodtageres rettigheder. Og vi kæmper for ordentlige og lige vilkår for alle lønmodtagere uanset herkomst, køn, seksualitet m.v. Det er ikke en kamp, vi fører på bekostning af kvinder i Afghanistan. Tværtimod! Vi fører også kampen internationalt.

Det er en falsk og besynderlig modsætning at antage, at kampen for kvinders rettigheder i Danmark skulle være til ugunst for afghanske kvinders rettigheder.

Martin Jensen og Tina Christensen

Det er en falsk og besynderlig modsætning at antage, at kampen for kvinders rettigheder i Danmark skulle være til ugunst for afghanske kvinders rettigheder.

På trods af den lange og nødvendige kamp for ligestilling i Danmark er der fortsat langt igen til, at ligestillingen er en realitet på det danske arbejdsmarked. Det viser de seneste års mange MeToo-sager. Men der er også fortsat store lønforskelle, som alene kan forklares på baggrund af køn. Derfor skal kampen for ligestilling fortsat føres i Danmark. Og det skal den selvfølgelig også i Afghanistan.

Som Peter Orry slutter af med at påpege, så er det kvindernes internationale kampdag den 8. marts. Og der er som nævnt meget at kæmpe for. Så god kampdag til Peter Orry og til alle os andre!

Tina Christensen. Pressefoto
Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Debat

Klarsyn efter kommunalvalget: 10 millioner til skolen skal findes

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce