Annonce
Jelling

4, 5 eller 6 kilometer til Ølholm?

Dette skilt skal nu skiftes, da afstanden til Ølholm ikke er fire kilometer her fra Ådalvej ved Tørringvej, tæt på Ildveld. Foto: Anders Kynde
I krydset Tørringvej/Ådalvej står der et skilt, der viser "Ølholm 4". Men det har ikke passet siden Midtjyske Motorvej blev anlagt. Nu retter kommunen.
Annonce

Jelling: Hvor langt er der egentlig til Ølholm?

Det kan man godt komme i tvivl om, selv om kilometerskiltet i krydset ved Tørringvej/Ådalvej ellers slår det klokkeklart fast: 4 kilometer.

Da motorvejen blev anlagt for syv-otte år siden, ændredes vejføringen nemlig, men skiltet blev stående. Det gjorde, at når man kom fra Tørringvej og ville mod Ølholm ad Ådalvej, var der lige lidt længere frem til målet, fordi man skulle hen forbi Langskov Kirke og rundt i rundkørslen og ind ad Nyborgvej.

En læser har henvendt sig til avisen omkring det misvisende skilt, og han mener, at der snarere burde stå "Ølholm 6".

Han henvendte sig også for et par år siden til Vejle Kommunes tekniske forvaltning, men fik at vide, at man ikke umiddelbart havde tænkt sig at gøre videre ved sagen. Stor var hans glæde derfor, da han i vinter opdagede, at skiltet endelig var blevet skiftet.

Men lige så stor var hans overraskelse og undren, da han så, hvad der stod på skiltet: "Ølholm 4".

Det var da underligt

Vi kører for øjeblikket en serie om store og små spørgsmål i Jelling og omegn. Nok mest små, men vi udelukker ikke noget, for hvem ved i Jelling?

Er du faldet over noget, der undrede dig - et skilt, en vejføring, en grøft, et træ eller måske en ny runesten - så spørg løs.

Send dit spørgsmål til jelling@vafo.dk

Husk at medsende et billede af din iagttagelse. Så finder vi - måske - et svar.

Annonce

Første byskilt

Det undrede også os her på avisen, så vi kontaktede ingeniør Jane Knudsen, der sidder i teknik- og miljøforvaltningen i Vejle Kommune.

Vi målte afstanden fra Tørringvej/Ådalvej-krydset op til cirka seks kilometer. Det gjorde vi via en indtastning på Google Maps, der kom frem til, at Ølholm lå 5,7 kilometer fra krydset. Ølholm i den forstand, at Google Maps vælger det mest centrale sted på bykortet.

Med de almindelige oprundingsregler, som kommunerne bruger på vejskiltene, skulle seks kilometer vel derfor være den korrekte distance, lød vores spørgsmål?

Men nej, så enkelt er det ikke. Vejle Kommunes praksis er at måle den korteste afstand til første byskilt, oplyser Jane Knudsen.

Hun fortæller endvidere, at man anvender de almindelige regler for op- og nedrunding.

Vores måling med Google Maps til nærmeste byskilt på Skolevej 107 viste 5,0 kilometer fra Tørringvej 70.

Og det vil så sige, at der på skiltet burde stå "Ølholm 5".

Annonce

Nyt skilt er bestilt

Det fik Jane Knudsen til at køre en tur ud i denne nordlige del af kommunen for selv at måle op, hvad der er op og ned - og ikke mindst afstanden til Ølholm.

Og hun var enig i, at der skal rettes:

- Jeg var i går (tirsdag 19. maj, red.) ude at køre strækningen igennem. Når man følger skiltene hele vejen til Ølholm er ruten cirka 5 km fra krydset Tørringvej/Ådalvej til Ølholm, siger hun og oplyser, at det er Vejdirektoratet, der skifter de skilte, der skal ændres i forbindelse med anlæggelse af den nye motorvej.

Så nu har hun bestilt et nyt skilt, der kan forventes at blive sat op om "2-3 uger".

Vejle Kommune måler afstanden til byskiltet, og den er ifølge Google Maps 4,9 kilometer fra krydset Tørringvej/Ådalvej. Kommunens ingeniør har selv været ude og kom frem til samme resultat. Så nu skiftes skiltet. Skærmprint: Google Maps
Annonce
Annonce
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce