Annonce
Give

4. klasse fik ukuleleundervisning som præmie

Emily Klausholm (TV) havde som en af vinderne af Spotlights plakatkonkurrence besluttet, at 4. klasse på Gadbjerg Skole have undervisning i at spille ukulele. Det kom der en koncert ud af. Foto: Børge Larsen

En enkelt A-mol blandede sig i dur-akkorderne, da 14 elever mandag høstede Emily Klausholms Spotlight præmie. Huskunstneren Andreas Ugorskij underviste dem i den lille guitar.

Gadbjerg: Det var ikke til at tage fejl af, hvor 4. klasse på Gadbjerg Skole modtog undervisning i ukulelespil.

Selv om man ikke ved, hvor skolens musiklokale er placeret, kunne de inciterende rytmer fra 14 ukuleler nemt lede én på rette vej. Inde i musiklokalet var Spotlights huskunstner Andreas Ugorskij i færd med at lære eleverne fire sange.

Dem skulle eleverne optræde med ved en lille koncert for forældre og andre elever senere på eftermiddagen. Det var Emily Klausholm, der sponsorerede ukuleleundervisningen.

Hun havde sammen med Akshithaa Tharisan vundet konkurrencen om at tegne den bedste plakat til årets Spotlightfestival. Festivalens tema i år er "En bid af verden" og det havde de to elever taget helt bogstaveligt med deres bud på en plakat.

En del af præmien for at vinde plakatkonkurrencen var muligheden for at vælge mellem en rækker forskellige tilbud om oplevelser for hele klassen.

- Vi valgte ukuleleundervisning, fordi vi synes det lød spændende og fordi gerne ville prøve at spille på det instrument. Vi kendte det ikke på forhånd, siger Emily Klausholm.

Berømte numre med ukulele

George Formby: "When I'm Cleaning Windows" i filmen "Keep Your Seats, Please" fra 1936.Marilyn Monroe: "Ukelele Delight" og "Running Wild" i filmen "Some Like It Hot" fra 1959.

Andre kunstnere, man ikke umiddelbart forbinder med ukulele:

Pete Townsend, The Who

Cyndi Lauper

Neil Armstrong, astronaut

Taylor Swift

I musiklokalet arbejdede elever og Andreas Ugorskij sammen om at få fire akkorder til at blive til en koncert. Foto: Børge Larsen

Lille guitar

Ukulelen er egentlig en lille guitar, forklarede Andreas Ugorskij. I modsætning til guitaren har den kun fire strenge, så den skulle være lidt nemmere at spille på.

Men al begyndelse er vanskelig og Andreas Ugorskij koncentrerede sig om at lære eleverne nogle enkle akkorder. G-dur, C-dur, F-dur og en A-mol. De blev delt i hold og ved koncerten kunne det enkelte hold koncentrere sig om en enkelt af akkorderne.

Koncerten bestod af fire numre, hvor Andreas Ugorskij som dirigent fik orkesteret til at blande de fire akkorder, så de faldt godt ind i melodierne. Selvfølgelig er der plads til forbedringer, men i betragtning af, at det var første gang, eleverne havde en ukulele i hænderne gik det forbavsende godt.

Måske kan interessen for den lille guitar være give et gensyn med George Formby og Marilyn Monroe, der begge med succes har håndteret instrumentet på film.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Give

Kom ud og kig på blomster og bier i sommervarmen: Gadbjerg byder på hele to åbne haver

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce