Annonce
Give

4. klasse fik ukuleleundervisning som præmie

Emily Klausholm (TV) havde som en af vinderne af Spotlights plakatkonkurrence besluttet, at 4. klasse på Gadbjerg Skole have undervisning i at spille ukulele. Det kom der en koncert ud af. Foto: Børge Larsen

En enkelt A-mol blandede sig i dur-akkorderne, da 14 elever mandag høstede Emily Klausholms Spotlight præmie. Huskunstneren Andreas Ugorskij underviste dem i den lille guitar.

Annonce

Gadbjerg: Det var ikke til at tage fejl af, hvor 4. klasse på Gadbjerg Skole modtog undervisning i ukulelespil.

Selv om man ikke ved, hvor skolens musiklokale er placeret, kunne de inciterende rytmer fra 14 ukuleler nemt lede én på rette vej. Inde i musiklokalet var Spotlights huskunstner Andreas Ugorskij i færd med at lære eleverne fire sange.

Dem skulle eleverne optræde med ved en lille koncert for forældre og andre elever senere på eftermiddagen. Det var Emily Klausholm, der sponsorerede ukuleleundervisningen.

Hun havde sammen med Akshithaa Tharisan vundet konkurrencen om at tegne den bedste plakat til årets Spotlightfestival. Festivalens tema i år er "En bid af verden" og det havde de to elever taget helt bogstaveligt med deres bud på en plakat.

En del af præmien for at vinde plakatkonkurrencen var muligheden for at vælge mellem en rækker forskellige tilbud om oplevelser for hele klassen.

- Vi valgte ukuleleundervisning, fordi vi synes det lød spændende og fordi gerne ville prøve at spille på det instrument. Vi kendte det ikke på forhånd, siger Emily Klausholm.

Berømte numre med ukulele

George Formby: "When I'm Cleaning Windows" i filmen "Keep Your Seats, Please" fra 1936.Marilyn Monroe: "Ukelele Delight" og "Running Wild" i filmen "Some Like It Hot" fra 1959.

Andre kunstnere, man ikke umiddelbart forbinder med ukulele:

Pete Townsend, The Who

Cyndi Lauper

Neil Armstrong, astronaut

Taylor Swift

I musiklokalet arbejdede elever og Andreas Ugorskij sammen om at få fire akkorder til at blive til en koncert. Foto: Børge Larsen
Annonce

Lille guitar

Ukulelen er egentlig en lille guitar, forklarede Andreas Ugorskij. I modsætning til guitaren har den kun fire strenge, så den skulle være lidt nemmere at spille på.

Men al begyndelse er vanskelig og Andreas Ugorskij koncentrerede sig om at lære eleverne nogle enkle akkorder. G-dur, C-dur, F-dur og en A-mol. De blev delt i hold og ved koncerten kunne det enkelte hold koncentrere sig om en enkelt af akkorderne.

Koncerten bestod af fire numre, hvor Andreas Ugorskij som dirigent fik orkesteret til at blande de fire akkorder, så de faldt godt ind i melodierne. Selvfølgelig er der plads til forbedringer, men i betragtning af, at det var første gang, eleverne havde en ukulele i hænderne gik det forbavsende godt.

Måske kan interessen for den lille guitar være give et gensyn med George Formby og Marilyn Monroe, der begge med succes har håndteret instrumentet på film.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Covid-19 på kommunens største skole: Endnu et barn er konstateret smittet

Vejle

Sikke en kamp i Nørreskoven

Annonce