Annoncørbetalt indhold

4 tech-aktier, du bør kende til

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Investerer du i aktier, og er du på udkig efter at investere nogle af dine penge i tech-aktier? Aktiemarkederne er fyldt til randen med både store og små tech-selskaber, og nogle gange kan det være svært at se skoven for bare træer, når det gælder om at finde den næste tech-investering. I denne artikel sætter vi derfor fokus på fire forskellige tech-aktier, som du bør kende til. Her er ikke tale om købsanbefalinger, men udelukkende inspiration til dig, der gerne vil lære flere af de børsnoterede tech-selskaber at kende.

Netcompany

Annonce

Vi starter såmænd herhjemme i den danske aktieandedam, hvor vi ser lidt nærmere på den danske netcompany aktie. Netcompany blev børsnoteret tilbage i 2018, og mindre end tre år senere var de allerede en del af C25-indekset; den eksklusive klub med de 25 mest handlede aktier på den danske børs. Og det ikke uden grund – tech-selskabet, der leverer en lang række IT-løsninger til både det offentlige og private, har år efter år kunnet præsentere flot vækst i toplinjen. Uden tvivl en interessant dansk tech-aktie.

Apple

Det er næsten umuligt at lave en liste med fire tech-aktier uden at nævne den største af dem alle. Det kan selvfølgelig svinge alt efter, hvordan aktierne går op og ned, men i øjeblikket er tech-aktiernes ubestridte konge Apple, der med en markedsværdi på ca. 2.500 mia. kr. er rundt regnet 68 gange større end Netcompany – altså et af de mest handlede aktieselskaber på den danske børs. Apples markedsværdi er da også steget med over 1.000% i løbet af de seneste 10 år – og det endda på trods af sænkede salgsprognoser grundet corona - hvilket blot understreger selskabets enorme udvikling.

Trustpilot

Et selskab, der for nyligt også er gået på børsen, er danske Trustpilot, der er startet af den danske iværksætter Peter Holten Mühlmann, og som har hovedkontor i København. Ikke desto mindre er selskabet gået på børsen i London, hvor aktien blev børsnoteret i slutningen af marts. Siden da har platformen, der anmelder webshops og andre hjemmesider oplevet en del turbulens i form af aktiestigninger og fald, men faktum er, at aktien er steget ca. 22% på blot 7 måneder, hvilket må betegnes som en succes.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co

Det er nok de færreste, der nikker genkendende til navnet Taiwan Semiconductor Manufactoring Co, som i daglig tale blot kaldes TSMC. Ikke desto mindre er TSMC verdens største producent af mikrochips, der findes i alt fra mobiltelefoner og computere til biler og mikrobølgeovne. For tiden er der en ekstrem efterspørgsel efter mikrochips, og det er derfor bestemt værd at holde øje med denne aktie, der i øvrigt er doblet i værdi i løbet af de sidste 24 måneder. TSMC er en alternativ, men bestemt interessant tech-aktie, der samtidig kan give lidt diversificering til dine øvrige tech-aktier.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.