Annoncørbetalt indhold

4 typer madrasser du bør kende

PR-foto credit

Denne artikel indeholde sponsoreret indhold

For at sove godt om natten er det vigtigt at have en god madras. Det kan nemlig være meget svært at falde til ro om aftenen, hvis du ligger på en dårlig og bulet madras, og uden søvn er det ikke nemt at fungere i hverdagen. For din egen sundheds og velværes skyld bør du altså anskaffe dig en god madras, der lever op til dine behov. På den måde bliver det forhåbentlig meget nemmere at passe din søvn, og det vil garanteret være en forskel på mange forskellige områder i dit liv. I denne guide kan du få mere at vide om forskellige madrasser.


Annonce

Forskellige slags madrasser

Der er mange slags madrasser på markedet, og derfor er det også vigtigt, at du kender til fordele og ulemper ved de forskellige typer. Nogle madrasser kan du bruge uden noget sengestel, mens andre fungerer bedst i samspil med andre madrasser. Før du går ud og køber en madras, er det altså en rigtig god idé at finde ud af, hvad der ville passe bedst til dig. Forskellige mennesker har forskellige behov, og mens nogen måske elsker en stor blød madras, er andre tilfredse med en med en meget mindre en af slagsen.


1: Topmadras

Topmadrasser bruges ofte oven på andre madrasser, og kan gøre din nattesøvn til noget helt særligt. En topmadras former sig nemlig efter din krop, så du kan sove med den absolut bedste komfort. Dog findes topmadrassen også i mange forskellige typer lavet af hver deres materiale. Du kan for eksempel finde topmadrasser i tempur, et materiale, der også bruges til at lave hovedpuder. Latex og memory foam kan ligeledes bruges i topmadrassen, så der er flere forskellige valgmuligheder. Uanset hvad kan du dog regne med kvalitet og velbehag, hvis du anskaffer dig en topmadras.


2: Boxmadras

Modsat topmadrassen er boxmadrassen stor og opbygget af et fjedersystem. Du kan købe nogle ben til den, og så har du faktisk en hel seng. Boxmadrassen er nemlig rar at ligge på, og den bliver endnu bedre, hvis du vælger at supplere med en topmadras. Mange senge er bygget op på den måde, og det giver god komfort. Men boxmadrassen kan også bruges alene, især fordi den ligger oven på en integreret sengeramme, og fjedrene faktisk følger kroppens naturlige linjer. Med en rar pude og dyne og noget flot sengetøj, kan boxmadrassen altså blive helt perfekt i dit soveværelse.


3: Springmadras

En springmadras er en smule mere kompliceret end en topmadras og en boxmadras, fordi den både består af et fjedersystem, polstring og så betræk. Madrassens kerne består dog af fjedrene, og den skal helst ligge oven på en sengeramme. En smart ting ved springmadrassen er dog, at den kan vendes om, så på den måde bliver holdbarheden rigtig høj. Springmadrassen bruges ofte i sammenspil med boxmadrassen og topmadrassen, der til sammen danner en kontinentalseng. Det er en meget udbredt og komfortabel sengetype, der vil passe perfekt ind i ethvert soveværelse.


4: Skummadras

Skummadrassen er som navnet antyder opbygget af en skumkerne, og det gør den meget komfortabel. Madrassen kan med fordel placeres på en sengeramme og har desuden den fordel, at betrækket ofte kan tages af og vaskes. På den måde kan du nemt sikre dig, at madrassen altid er helt ren, når du lægger dig til at sove. Der kan dog være stor forskel på det skum, som udgør madrassen. Noget skum er meget hårdt, for eksempel purskum, mens andet er mere blødt. En skummadras er typisk bygget op af flere forskellige typer skum, så komforten bliver maksimal. Selv et materiale som kokos kan bruges, fordi det kan skabe ekstra støtte og ventilation.


Fra seng til madras

Der er forskel på at eje en madras og en seng, for de fleste vil nok vælge at købe en form for sengeramme eller ben som støtte til madrassen. Den populære kontinentalseng består som sagt også af flere forskellige former for madrasser, og det gælder også elevationssengen. Her er der typisk en elevationsmadras og en topmadras, og sengen har desuden den særlige funktion, at den kan hæves og sænkes. På den måde kan du indstille sengen til den soveposition, der passer dig allerbedst, så du kan være sikker på at sove godt og trygt hele natten lang.


Dyner og puder

En god seng bør også suppleres med en god dyne og pude. Her er det ligesom ved madrasserne vigtigt, at du orienterer dig lidt om forskellige typer, før du går i butikken. Du kan for eksempel købe puder i samme materiale som topmadrassen, hvis du er interesseret i et materiale, der former sig efter en krop. Derudover er det en rigtig god idé at have flere dyner tilgængelige, så du hverken behøver at svede om sommeren eller fryse om vinteren. På den måde kan du være komfortabel året rundt.


Resten af soveværelset

Det er vigtigt, at resten af dit soveværelse lever op til din gode madras. Du kan for eksempel sørge for at få fat i nogle gode mørklægningsgardiner, så solens lys ikke skal forstyrre din nattesøvn. Her kan du supplere ved også at flytte fjernsynet ud af værelset, så du ikke bliver unødigt distraheret, når det er tid til at falde i søvn. Film og tv-serier kan vente til dagen efter, og du vil garanteret også nyde dem meget mere, hvis du har sovet godt om natten og virkelig kan fokusere på handling og de forskellige karakterer.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.