Annonce
Give

40 år gammelt ønske om cykelsti på ’livsfarlig’ strækning tages op på ny: Udvalgsformand er klar til at undersøge specifikt forslag

8. maj 2017 var Vesterlundvej ekstra benyttet af cyklister. Omkring 300 var med, da en initiativgruppe for en cykelsti på ruten havde inviteret flere politikere på tur. Arkivfoto: Børge Larsen
Formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), synes, at lokalrådets forslag angående en mulig cykelsti en del af Vesterlundvej suppleret med særlig afmærkning på resten af strækningen skal undersøges. Cykelstien har været et lokalt ønske i næsten 40 år.

Thyregod: Formanden for teknisk udvalg i Vejle Kommune, Gerda Haastrup Jørgensen (V), er klar til at se på, hvilke muligheder der er for at gøre Vesterlundvej mere sikker for cyklister.

Borgere og lokalråd har råbt op om det i adskillige år, men endnu er ønsket om en cykelsti mellem Thyregod og Vesterlund ikke blevet honoreret. Derfor vil de igen sætte fokus på den ifølge dem problematiske strækning. Lokalrådet ser helst, at der anlægges cykelsti på hele strækningen, da der jævnligt opstår farlige situationer, men de bringer samtidig en anden løsning i spil.

Næstformand for Lokalrådet Thyregod-Vester, Jean Darly, kom for nylig med et forslag om, at man blot kunne anlægge cykelsti på den første del af strækningen fra Thyregod mod Vesterlund. Her er vejen mest snørklet og med de dårligste oversigtsforhold. Til gengæld kunne anlægsprojektet gøres billigere, da man på den sidste del af ruten i så fald kunne nøjes med at male cykelstriber på kørebanen.

Annonce

Det forslag er blevet bemærket af Gerda Haastrup Jørgensen.

- Deres idé med, at noget af strækningen kan blive en bred kantbane, syntes jeg, vi skal få vurderet muligheden for, oplyser udvalgsformanden til Vejle Amts Folkeblad.

Ønske går langt tilbage

I maj og juni godkendte først teknisk udvalg og siden byrådet trafiksikkerhedsplanen for 2021-2024.

- Nu er forvaltningen i gang med at vurderer de projekter, som er kendte - det vil sige de projektet, som er med i den tidligere, så er det fint med nye oplysninger og måder at løse udfordringen på Vesterlundvej på, siger Gerda Haastrup Jørgensen.

Der har i årevis været en ambition om at få anlagt en cykelsti på Vesterlundvej. I 2017 blev en række byrådspolitikere inviteret med på en cykeltur fra Thyregod Skole til Vesterlund Efterskole. I alt deltog 300 på cykelturen. Ved den lejlighed fortalte Anna Nyhus, at hun og den anden del af det daværende forstanderpar på Vesterlund Efterskole, Ole Kirke, allerede tilbage i 1982 havde skrevet under på et ønske om at der skulle anlægges en cykelsti.

Annonce

Fokus på bløde trafikanter

Trafiksikkerhedsplanen er den fjerde siden 2010. Visionen er, at ingen må miste livet eller komme alvorligt til skade i trafikuheld på kommunens veje. Ifølge planen har arbejdet resulteret i, at der er sket et markant fald i antallet af tilskadekomne. Antallet af personer, der har mistet livet eller pådraget sig kroniske skader, er faldet fra 69 i 2010 til 45 i 2020.

For at nedbringe antallet yderligere har kommunen lavet fem fokuspunkter. Et af disse er at sikre bedre forhold for cyklister og fodgængere, idet der stor risiko for, at denne type trafikanter kommer til alvorligt til skade, hvis de er indblandet i et trafikuheld.


det fint med nye oplysninger og måder at løse udfordringen på Vesterlundvej på.

Gerda Haastrup Jørgensen, formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune


Næstformanden for Lokalrådet Thyregod-Vester har tidligere ytret, at mange forældre med bopæl i Vesterlund ikke tør lade deres børn cykle til Thyregod Skole på grund af forholdene på Vesterlundvej. I stedet bliver de kørt i bil, og det er ikke et enestående eksempel.

- Tæt trafik omkring skolerne ved ringetid medfører ifølge Vejle Kommunes Skolevejsanalyse fra 2018 ofte utryghed for børn og forældre. Det betyder, at færre forældre tør lade deres børn gå eller cykle alene til og fra skole - og giver færre selvtransporterende børn, fremgår det af trafiksikkerhedsplanen.

Ifølge kommunen løses dette ikke blot ved at bygge flere cykelstier og skabe mere sikre forhold.

- Det er i lige så høj grad nødvendigt at arbejde med adfærdsændringer i trafikken, fremgår det.

Det skal blandt andet ske i kraft af skolekampagner, der skal give flere børn lyst til at gå eller cykle i skole.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Erhverv For abonnenter

Nyt opkøb kan skabe flere arbejdspladser: Virksomhed søger folk med sund fysik og lyst til at bruge deres hænder

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce