Annonce
Billund

40-årig viaduktfest leder efter yngre arrangører

Britta Pedersen er formand for Filskovs sommerfest, Viaduktfesten, der nemt kan lokke unge hjem til Filskov. Britta håber, at de også snart vil være med som arrangører. Arkivfoto: Jacob Schultz
Viaduktfesten i Filskov er snart klar med 40-års jubilæumsprogram. Formand håber, at yngre kræfter snart vil tage over.

Filskov: Ugen efter pinse går det løs i Filskov. Viaduktfesten står for døren for gang nummer 40, og som altid regner formand Britta Pedersen med, at de unge i stor stil vil søge hjem til festen. Selv har hun stået med ansvaret i omkring 10 år og synes, at det snart er tid til generationsskifte.

- Vi har længe søgt efter mindst én mere i festudvalget, og vi vil rigtig gerne have flere unge ind. Vi kan jo se, at de virkelig rykker, når de kommer og giver en hånd med. Det er dejligt og hyggeligt. Jeg vil bare gerne have, at de tager endnu et skridt og bliver dem, der står for det hele, siger hun.

- Vi har mange unge i Filskov, for der er en del drenge, der er kommet tilbage og har købt hus sammen med deres kæreste. Det er lige dem, vi gerne vil have til at gå ind og tage over, tilføjer hun.

Annonce

Viaduktfesten - et symbol på sammenhold

Da jernbanen kom til Filskov i 1917, blev byen delt midt over af en viadukt.

Den blev først fjernet i 1979, og det var folk i Filskov så glade for, at de holdt en fest. Festen symboliserede, at Filskov ikke længere var delt, men tværtimod holdt sammen - og senere fik tilnavnet "Landsbyen med det gode sammenhold".

I år har Viaduktfesten eksisteret i 40 år.

Rundbold igen

Programmet for festen ligner traditionen tro de tidligere års program med blandt andet optog gennem byen, kagekonkurrence og fest med revy og dans.

Noget nyt er dog, at rundboldkampen kommer igen efter at have holdt pause siden 2007, da en deltager kom alvorligt til skade. I år bliver der oprettet et A- og et B-hold, så børnene også kan være med, uden at blive rendt over ende.

Mange ideer

Programmet byder igen i år på bagagerumsmarked foran købmanden, fodboldkamp på stadion og fest i hallen, hvor 200-300 plejer at være med. Her er menuen 1980'er-agtig med blandt andet fiskeanretning og frugtsalat, som man fik for 40 år siden.

Søndagen er for børn og byder blandt andet på optog gennem byen, underholdning med Skipper Skæg og ansigtsmaling. Der er også kagebord, og i anledning af jubilæet sørger lokalhistorisk arkiv for en udstilling om Viaduktfesten gennem årene.

- Der er også kommet forslag om andre aktiviteter, og det er vi helt åbne overfor. Men når vi så beder forslagsstillerne om selv at stå for det, sker der ikke rigtig mere. Derfor vil vi gerne have flere unge med, siger Britta Pedersen.

Hun tager selv et år mere med og overlader derefter stafetten til yngre kræfter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce