Annonce
Hedensted

40-årigt tømrer-firma fra Løsning havde også travlt under finanskrisen

Ulrich Vikkelsø er indehaver af Tømrer- og Snedkerværkstedet i Løsning, der kan fejre 40 års jubilæum. Foto: Michael Svenningsen
Tømrer- og Snedkerværkstedet A/S i Løsning har eksisteret i præcis 40 år. Firmaet beskæftiger 28 mand, og der er godt gang i ordrebogen, men det var der faktisk også under finanskrisen.

Løsning: I disse dage er det 40 år siden, at Tømrer- og Snedkerværkstedet i Løsning så dagens lys. Den nuværende indehaver, Ulrich Vikkelsø, var således 10 år gammel, da stifteren Kaj Alfastsen startede firmaet tilbage i september 1979.

Det foregik på en adresse i Gl. Løsning. Kaj Alfastsen flyttede firmaet til den nuværende adresse på Haremarksvej i 1982. Han drev firmaet solo frem til 2007, da Ulrich Vikkelsø købte sig ind i firmaet. Han dukkede faktisk op i firmaet allerede i 2003, hvor han blev ansat på kontoret. Han er egentlig uddannet møbelmaskinsnedker, og kom fra en position som medejer af et større tømrer- og snedkerfirma i Vejle. Efter godt tre år som ansat blev Ulrich og Kaj enige om at indgå et partnerskab.

- Efter jeg sagde farvel til firmaet i Vejle, ringede Kaj til mig og spurgte, om ikke jeg kunne være interesseret i at arbejde hos ham. Det sagde jeg ja tak til, og det er faktisk gået meget godt, siger Ulrich Vikkelsø, der blev eneejer af firmaet i 2016, da Kaj Alfastsen valgte at gå på pension. Stifteren dukker dog stadig op i ny og næ for at give en hånd med i firmaet, der p. t. beskæftiger 28 mand.

Her ses tømrermester Ulrich Vikkelsø sammen med sin bedre halvdel Pia-Marie Vikkelsø, der arbejder på kontoret. Parrets to sønner er også en del af firmaet i Løsning. Foto: Michael Svenningsen

En passende størrelse

- Det, synes jeg, er en passende størrelse. Det er vigtigt for mig at have fingeren på pulsen i forhold til de projekter, vi er involveret i, og jeg skal hilse og sige, at der er rigeligt at se til med 28 mand i sving. Det handler om at sørge for, at vi afleverer nogle ting, der er i orden hele vejen rundt, samtidig med, at økonomien i de enkelte projekter også hænger sammen, siger Ulrich Vikkelsø, og han fortsætter:

- Vi har mange forskellige typer kunder - både i privat- og erhvervsregi. Det er meget vigtigt for os, at vi leverer et ordentligt stykke arbejde til en fornuftig pris, da konkurrencen på markedet er benhård. Heldigvis er der mange, der kontakter os igen og igen, siger tømrermesteren.

Han erkender, at man i bygge- og anlægsbranchen er inde i en god periode, så arbejde er der for så vidt nok af i virksomheden, men det var der faktisk også under finanskrisen.

- Det handler for mig at se om at passe og pleje sine kunder - både når det går stærkt, og når det går knap så stærkt. Så skal telefonen nok ringe. Vi havde således masser at lave under finanskrisen. En anden faktor er selvfølgelig også, at jeg er så heldig at have nogle rigtig dygtige medarbejdere. Det er jo hele fundamentet for, at du kan have en sund forretning, siger Ulrich Vikkelsø, der også tager ansvar for, at der også i fremtiden er dygtige medarbejdere indenfor faget.

Fem lærlinge i firmaet

- Vi har altid lærlinge i firmaet. Lige p. t. har vi fem af slagsen. Vi tager således et ansvar på os med hensyn til, at der hele tiden kommer nye dygtige håndværkere ind i faget. Jeg har ikke meget respekt for dem, der ikke tager lærlinge ind og alligevel brokker sig over manglen på fagudlært arbejdskraft, siger Ulrich Vikkelsø.

Lige nu er firmaet beskæftiget med en totalentreprise vedrørende en udvidelse af Byhallen i Hedensted. Her er man ved at opføre en springhal til de lokale gymnaster. Selve Byhallen er også noget, som firmaet i sin tid stod bag opførelsen af. Ligeledes har man tømrerentreprisen på en ny børnehave i Tørring samt boliger ved Skudehavnen i Vejle med videre. I nyere tid har firmaet også bygget fem nye dobbelthuse på den gamle trælastgrund i Løsning.

- Men selv om vi magter de helt store entrepriser, kommer vi også meget gerne forbi hr. og fru Jensens parcelhus for at lave småreparationer, lave nyt tag eller udskifte vinduer. Ingen tvivl om det, slutter Ulrich Vikkelsø, der på kontoret har selskab af sin bedre halvdel Pia-Marie Vikkelsø. Sammen har de sønnerne Peter og Jakob, der begge to er en del af firmaet. Peter som tømrerlærling og Jakob som fritidsjobber.

På adressen i Løsning har firmaet også sit eget snedkerværksted, hvor der produceres emner, døre, vinduer og specialopgaver. Der afholdes jubilæums-reception i værkstedet på Haremarksvej 6 i Løsning på fredag 13. september mellem kl. 14 og 16.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce