Annonce
Børkop

400 kunstelskere står bag ny butik

Kunst på væggene i Børkops nyeste butik, Galleriet. Foto: Jørgen Flindt

Galleriet er navnet på en ny butik i Børkop. Bag står medlemmerne af Kunstskabet.

Børkop: Der var flag. Der var chips, jordbær og vin. Og så var der kunst i lange baner. Og nå ja, så var der en mannequin malet rød og hvid som det danske flag.

- Hun hedder Ophelia, og hun skal altså ikke stå her fast. Hun er bare lige med for at markere åbningen, forklarer Elmann Larsen fra foreningen Kunstskabet.

Og ud over den smukke, men ret stivnakkede, Ophelia, mødte der torsdag rigtig mange mennesker op for at sige goddag til Børkops nyeste butik, Galleriet, som netop Kunstskabet står bag.

- Det er en butik, hvor man kan købe gaver eller kunst til væggen. Og alt er unikt og til gode priser, som ikke fås mange andre steder, siger Vibeke Hegelund, der er formand for Kunstskabet.

- Vi har 400 medlemmer, og det er dem, som står bag butikken. Den vil have åbent fredag og lørdag, og det er nogle af medlemmerne selv, der på skift vil stå i butikken, siger hun.

Annonce

- Vi har rigtig mange fine ting, som ikke kan fås andre steder, og vi håber, så mange som muligt lige finder vejen forbi.

Vibeke Hedelund, Kunstskabet

Kloge ugler

Da medlemmerne af Kunstskabet, ikke alle, men mange, laver kunst og kunsthåndværk, er det netop den slags varer, som kan købes.

Her er blandt andet kloge ugler lavet i træ.

- Prøv lige se hvor fine de er. Det er Per Sepstrup her fra Børkop, der har lavet dem, og det er da en oplagt gave til studenterne, siger Vibeke Hedelund.

Her er malerier i forskellige størrelser og prislejer. Her er hæklede børneting. Her er glasvarer med videre.

- Vi har rigtig mange fine ting, som ikke kan fås andre steder, og vi håber, så mange som muligt lige finder vejen forbi. Vi er så glade for, at vi kan åbne en butik her i Børkop. Vi vil meget gerne være med til at give byen et levende handelsliv, siger Vibeke Hedelund.

Åbent fredag og lørdag

I alt vil 20 medlemmer af Kunstskabet på skift udstille og sælge deres varer fra butikken, der ligger i Søndergade 1, hvor der indtil for nylig lå en lampebutik og endnu længere tilbage lå en isenkræmmer.

Butikken vil have åbent hver fredag og lørdag. Der er åbent i tidsrummet fredag kl. 13-17 og om lørdagen kl. 10-13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Give

7-Eleven går med mod madspild

Annonce