Annonce
Sport

41-årig sætter rekord i serie-fodboldklub - og ilden brænder endnu

Jonny Bjørnsholm debuterede i 1997 på Brande IF?s bedste hold. Fraset en enkelt sæson i Give Fremad har han altid spillet i Brande IF. Arkivfoto: Mikael Lund

41-årige Jonny Bjørnsholm spillede lørdag kamp nummer 428 på Brandes bedste hold og snuppede dermed klubrekorden fra Poul Munkholm.

Annonce

Brande: Udløbsdatoen er fortsat uvis for Jonny Bjørnsholm.

Det 41. år er rundet, og lørdag overtog Jonny Bjørnsholm klubrekorden i Brande IF, da han spillede sig kamp nummer 428 på klubbens bedste hold, men alligevel går Jonny Bjørnsholm ikke rundt med tanker om at indstille karrieren.

- Jeg brænder stadig for det, og det er nok det, som gør, jeg stadig har lyst til at være med, sagde Jonny Bjørnsholm efter lørdagens opgør på Brande Stadion mod Oksbøl.

Lysten er med andre ord fortsat, hvor den skal være, og det samme gælder med hensyn til helbredet. Men der kommer måske en dag, hvor det ikke længere gælder.

- Kroppen kan jo en dag sige stop. I øjeblikket går det fint, men der kommer måske et tidspunkt, hvor jeg skal bruge to-tre dage på at komme mig over en kamp. Sker det, er det nok tid til at stoppe, sagde Jonny Bjørnsholm og fortsatte:

- Og så kan det jo være, der kommer en dag, hvor træneren ikke længere kan bruge mig - sådan kan det jo også slutte.

Jonny Bjørnsholm overtog kamprekorden fra Poul Munkholm, og det var afdøde Poul Munkholms søn, Peter Munkholm, som overrakte den obligatoriske buket blomster til den nye rekordholder.

Jeg taler selv for, at de spillere, som træner, også spiller kampene. Derfor nytter jeg jo ikke, at jeg selv for eksempel nøjes med at én gang om ugen. Jeg træner to gange om ugen ligesom alle de andre.

Jonny Bjørnsholm
Annonce

Spiller med tidligere holdkammerats søn

Jonny Bjørnsholm debuterede for 21 år siden på branditternes bedste hold.

Den gang spillede Brande IF i danmarksserien, og dér spillede klubben længe, inden den de senere år hoppede et par trin eller tre ned. I øjeblikket spiller Brande IF's førstehold i serie 1, og lørdagens opgør mod Oksbøl handlede om at skabe luft til rækkens bund.

Det lykkedes ikke for Brande IF, der tabte 2-1, og Jonny Bjørnsholm var involveret i gæsternes andet mål, da han kantede én af Oksbøl-folkene i straffesparksfeltet, og dommeren pegede mod pletten.

- Det var vel meget godt, det var mig, som begik det straffespark, for jeg har rutinen og skal nok komme over det, sagde Jonny Bjørnsholm efter kampen med et grin.

Generelt råder Brande IF over et ungt mandskab med Jonny Bjørnsholm som én af få rutinerede kræfter. Blandt medspillerne er unge Nikolaj Jakobsen, og Nikolaj Jakobsens far, Torben Jakobsen, hørte til blandt Jonny Bjørnsholms holdkammerater omkring årtusindeskiftet.

- Det er da lidt vildt at tænke på - at jeg spiller sammen med en søn af en tidligere holdkammerat, sagde Jonny Bjørnsholm.

Annonce

Er træner for datterens hold

428 kampe på Brande IF's førstehold opnås ikke uden opbakning på hjemmefronten, og den har Jonny Bjørnsholm.

Jonny Bjørnsholm er gift med Anita Bøgelund Bjørnsholm, og sammen har de to børn; en datter på 12 år og en søn på syv år.

- Vi har kendt hinanden i rigtig mange år - 22-23 - men det har altid været sådan, at jeg spillede fodbold, så hun har aldrig oplevet andet og har altid været indforstået med, at jeg brugte meget tid på det, sagde Jonny Bjørnsholm, som arbejder som kvalitets-ingeniør hos vindmøllegiganten Siemens, der har dansk hovedkvarter i Brande.

Og det med fodbolden er i dag endnu mere tidskrævende end tidligere, for nu er det ikke længere kun hans egen, som fylder. Han er træner for datterens hold i Brande IF.

- Heldigvis ligger træningerne de samme dage, så jeg kan tage direkte fra det ene til det andet, og det betyder, at jeg trods alt kun skal af sted til træning to gange om ugen.

Brande IF-Oksbøl 1-2 (0-2)

Serie 1, pulje 9

Mål: 0-1 (2.), 0-2 str. (35.), 1-2 Mikkel Skovbjerg (49.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce