Vi bruger cookies!

vafo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.vafo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Kransekage med smagen af sølv

Frans Byø fra Odense Marcipan overrakte forleden sølv til konditor Gabriel Ahlgreen fra Vanilla Chocolatier & Konditori i Tønnesgade. Foto: Flemming Larsen

Kransekage med smagen af sølv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om der er sort sesam og saltet karamel i kransekagen fra Vanilla Chocolatier & Konditoris kransekage, smager den også af sølv.

Det var nemlig det metal, som Vanilla Chocolatier & Konditori fik, og som nu hænger i de smukt indrettede lokaler i Tønnesgade.

Vanilla Chocolatier & Konditori stillede op i alle tre kagekategorier: Danmarks bedste tærte, Danmarks bedste tørkage og Danmarks bedste kransekage - og vandt sølv for sin kransekage, mens de øvrige kager begge kom i top 10.

Sesam og salt karamel

- Vi havde forberedt os til klokken 23 dagen før og var i gang igen klokken 5 på selve konkurrencedagen, inden vi kørte til København. Kransekagen er speciel, fordi den er sort. Dommerne troede i første omgang, at det var lakrids og udbrød "åh nej. Ikke lakrids igen". Men hemmeligheden bag den sorte farve er sort ristet sesam, som vi blender helt fint og kommer i kransekagen. Det giver en fin smag af sesam. Endelig har vi saltet karamel i kransekagen i stedet for nougat, siger Jeanette Sørensen fra Vanilla Chocolatier & Konditori, der havde konditor Gabriel Ahlgreen ved sin side i København.

Parret, der tidligere har fået guld for Danmarks bedste tærte, elsker i øvrigt at dyste imod hinanden.

- Vi er begge to konkurrencemennesker, så der er lidt kamp om at vinde, smiler Jeanette Sørensen.

Den sorte kransekage er nu til salg i Vanilla Chocolatier & Konditori og koster 23 kroner for et stykke.