Annonce
112

Nu kan det godt blive jul: Forening samlede 45.000 kroner ind til julelys

I mørket lyser Randbøldals lysende træ godt op over byens tage. 45.000 kroner er blevet indsamlet dertil, udelukkende med lokal støtte. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Borgerforeningen i Randbøldal står stolte bag indsamling af 45.000 kroner til julebelysning på byens samlingssted. Lørdag blev julestemningen og lyset tændt med klapsalver og glæde.

Randbøldal: Lørdag samledes børn og voksne ved byens samlingspunkt, nemlig det store træ på pladsen ved Randbøldal Kro. Indendøre i kroens festlokale duftede det af gløgg og julegran, og rundt om salens juletræ var hyggen i højsædet. Her var legende børn, boder med julesager og meget mere til. Inden længe blev de kaldt udenfor, for nu kom julemanden, og mindst lige så stort var det, at byens værdifulde, meget høje og centralt placerede træ på byens samlingsplads, snart ville funkle med tusindvis af lys.

Randbøldal Borgerforening har indsamlet 45.000 kroner via midler fra lokale erhvervsdrivende, fonde og lokale arrangementer, og alle pengene er sat i det funklenden og lysende træ.

- Vi er glade for den store støtte, vi har fået, og så har medlemmerne i borgerforeningens bestyrelse virkelig gjort et flot arbejde for at få samlet penge ind, lyder det fra Karl Tolstrup, der er formand for Randbøldal Borgerforening. Han fortæller videre, at folk i Randbøldal i det hele taget er gode til at stå sammen om fællesskabet, hvor de for eksempel mødes omkring seks gange i forårs- og efterårssæsonerne til fællesspisninger, og de tropper op og hjælper til ved Valdemarsdag og sankthans.

Annonce
- Vi er rigtigt glade for den store støtte vi har fået, og så har medlemmerne i borgerforeningens bestyrelse virkelig gjort et flot arbejde for at få samlet penge ind

Karl Tolstrup, formand for Randbøldal Borgerforening

Pengene brugt på kvalitet

At bruge 45.000 kroner på at sætte julebelysning på ét enkelt træ, kan måske lyde som ret meget, men når alt kommer til alt, er det nu også forståeligt:

- Først skulle træet beskæres, og lysene, der er sat i træet, er af virkelig god kvalitet. Vi skal jo være sikre på, at det kan holde i mange år. Og så har der været meget arbejde med at få det sat op, forklarer Karl Tolstrup, mens han kigger op på træets krone, der må være i en højde af mindst 20 meter. Ud langs grenene bevæger lyset sig i den kolde vind, og ganske sikkert er det, at det kan ses i mørket på lang afstand, også trods det, at mange huse ligger højt i den bakkede by.

Inspirationen til overhovedet at skulle have sådan et stort lysende træ kommer fra byen med de mange klodser.

- Der er jo det store bøgetræ i rundkørslen i Billund, og det er ret flot, når der er lys i ved juletid. Så vi tænkte, at sådan et må vi da også have i Randbøldal, siger Karl Tolstrup.

Og som tænkt, så gjort. Penge skulle der til. Og det kom der. Frivillighed, lokal støtte og engagement skulle der også til, og det var der masser af.

Inden byens træ blev tændt, kigge juelmanden forbi og der blev sunget glade julesange. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce