Lokale golfklubber tror på plads i slutspillet

Stephanie Bertelsen fra Vejle Golf Club tror på en plads i slutspillet. Men der bliver hård konkurrence i en tæt pulje. Arkivfoto

Lokale golfklubber tror på plads i slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle og Horsens er repræsenteret i Danmarks stærkeste kvinderække i golf. I weekenden begynder den med et lokalopgør mellem de to klubber.

Vejle/Horsens: Eliterækken i golf åbner med et lokalopgør, når klubberne på lørdag tager hul på sæsonen 2017.

I sidste sæson rykkede Horsens Golfklub op i landets bedste række, hvor Vejle Golf Club allerede befinder sig. De to klubber mødes i Horsens i sæsonens første kamp.

- Vores ambition er at komme med i medaljeslutspillet. Nu er vi de seneste år endt på en tredjeplads, der hverken giver adgang til slutspillet eller kampene om nedrykning. Nu vil vi gerne prøve at komme en plads længere op, siger Stephanie Bertelsen fra Vejle Golf Club.

Horsens er oprykker, men det får ikke klubbens holdkaptajn, Pernille Astrup, til at sætte lyset under en skæppe.

- Vi har større ambitioner end "bare" at overleve. Vi spiller for at vinde og komme videre til medaljeslutspillet. Men en ting er jo at sige det, og noget andet er, hvad der sker i praksis, siger hun.

DM i golf
Danmarksturneringen i golf er inddelt i to rækker. En i vest og en i øst.Vest:

Vejle, Horsens, Sønderjylland og Aalborg.

Øst:

Hillerød, Smørup, Furesø og Simon's.

Holdene i de to puljer spiller ude og hjemme mod hinanden. Matcherne afvikles over tre weekender med kamp lørdag og søndag.

De to hold, der slutter som nummer et og to puljerne går videre til medaljeslutspillet.

Her bliver nummer et i vest krydset med nummer to i øst og omvendt.

Grundspillet spilles på følgende datoer:

6. og 7. maj, 17. og 18. juni samt 12. og 13. august.

Finalespillet spilles 2. og 3. september.

Sejr i puljen

Ingen af de to klubber ønsker at afsløre, hvilke fire spillere, de stiller til start med i lørdagens kamp. Men Stephanie Bertelsen er sikker på, at den bliver en tæt affære. Hun spiller formentlig selv, og det samme gør hendes lillesøster, Josephine, som i sidste sæson vandt bronze i juniorrækken.

- Vestpuljen, som vi tilhører, plejer altid at være tæt. De seneste år har man skullet frem til sidste kamp for at finde ud af, hvem der endte hvor. Sådan kan det godt blive igen, men forventningen er, at vi kan spille os til samlet sejr i puljen, siger Stephanie Bertelsen.

- Kommer vi videre til slutspillet, kan alt ske, siger hun.

 

Unge talenter

Horsens har et ungt men talentfuldt hold, hvor den ældste spiller lige er fyldt 19 år. Klubben råder over tre spillere, som er på henholdsvis landsholdet, juniorlandsholdet og udviklingslandsholdet.

- På papiret ser det godt ud, men det er ikke sikkert, at vi lige spiller godt den dag, hvor det gælder. Vi har hjemmebane og det bør give en fordel. Banen ser rigtig god ud, siger Pernille Astrup.

Først spiller de to klubber to mod to og siden spiller de otte repræsentanter for de to hold en singlerunde mod hinanden. Søndag skal Vejle spille på udebane mod Sønderjylland, mens Horsens skal på langfart til Aalborg.

 

Lokale golfklubber tror på plads i slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce