Annonce
Kultur

47 år senere: Nu er det hende, der forlader familien

Det Kongelige Teater tager på turné med "Scener fra et ægteskab" af Ingmar Bergman. Forestillingen har turnepremiere tirsdag 14. januar kl. 19.30 i Vejle Musikteater. Foto: Camilla Winther/Det Kongelige Teater

Vejle: Det Kongelige Teater tager på turné med "Scener fra et ægteskab" af Ingmar Bergman.

Forestillingen har turnepremiere tirsdag 14. januar kl. 19.30 i Vejle Musikteater, hvor Vejleegnens Teaterforening tager imod.

Den fik fem- og seks-stjernede anmeldelser ved opsætningen i København. På scenen står teatrets skuespilchef Morten Kirkskov sammen med teatrets skuespiller Stine Stengade.

Ingmar Bergman skrev ægteskabsdramaet i 1973. Det er et portræt af et ægteskab, af magtforholdene i det og af længslen efter kærlighed. Nu er dramaet blevet nyfortolket, da det har mere end 45 år på bagen. Kønsrollerne er ændret, så det nu er kvinden, Marianne, der er en stærk, selvstændig karrierekvinde, og Johan er en følsom skilsmisseadvokat. Der bliver virkelig spillet igennem på scenen i denne forestilling.

Bergmans portræt af et ægteskab i forfald var dengang en knivskarp fremstilling af magtforholdet mellem kønnene. Men meget har ændret sig gennem årene, og i denne udgave er rollerne som nævnt byttet om. Nu er det kvinden, der forlader mand og børn for en yngre model.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig mand dræbt af skud: Otte personer anholdt

112

Maskerede mænd brød ind i Brugsen

Annonce