Annonce
Erhverv

47-årig bliver ny købmand i Stouby: Han kender både byen og branchen

Chris Frederiksen arbejdede for 35 år siden som flaskedreng i brugsen i Stouby. Brugsen er lukket, men byen har stadig en købmandsforretning, og nu overtager han driften af den. Her ses han med Ulla og Johs. Yding. Foto: Mads Dalegaard
Chris Frederiksen fra Hedensted overtager Min Købmand Stouby med aftale om tre års leje af butikken og forkøbsret.

Stouby: I Stouby kan borgerne glæde sig over, at der er fundet en mand til at fortsætte driften af den lokale købmandsforretning efter ægteparret Ulla og Johs. Yding, der går på pension.

Den nye købmand er 47-årige Chris Frederiksen. Han bor i Hedensted, men er født og opvokset i Stouby.

Han overtager forretningen 1. september med aftale om tre års leje og forkøbsret. Allerede fra 1. juni kan man møde ham på gulvet i butikken. Han vil nemlig bruge tre måneder på at få forretningsgangen ind under huden som ansat under Johs. Yding.

Annonce

- Jeg vil gerne mærke butikken og se, hvordan man gør tingene her, inden jeg begynder at sætte mit eget præg på den, forklarer Chris Frederiksen til avisen.

Kommer fra Coop

Han blev i sin tid udlært i SuperBrugsen Juelsminde og har senest været hos SuperBrugsen Hedensted, hvor han stoppede omkring årsskiftet efter hele 19 års ansættelse som souschef og samlet set 30 års arbejde i Coop-regi.

- Service og kunden i centrum. Det er altafgørende. Og så at have varen i de rigtige mængder og til den rigtige pris, siger Chris Frederiksen om sin tilgang til at drive forretning. Foto: Mads Dalegaard

Nu skal han lære Min Købmand-konceptet og Dagrofa-koncernen at kende fra bunden.

- Det er en anden organisation og kæde, jeg kommer over i. Der er mange praktiske ting at sætte sig ind i, og derfor er den her overgangsperiode den perfekte løsning. Det er også rart at have én at støtte sig opad, og Johs. har jo arbejdet i kæden nærmest hele sit liv, siger Chris Frederiksen.

Annonce

Tilbage til fødebyen

Han boede i Stouby, ind til han var 22 år. Han føler et tilhørsforhold til byen, så det vakte hans interesse, da han på Facebook så et opslag om, at ægteparret Yding ville stoppe.

- Jeg gik og tænkte på, hvad jeg skulle bruge resten af mit arbejdsliv på, og så kom det her i Stouby, hvor jeg stadig har venner og familie. Jeg vil gerne være en del af lokalsamfundet herude, og jeg vil gerne sørge for, at her stadig er liv og glade dage, siger Chris Frederiksen.

Annonce

Har været en drøm

Han vil også gerne prøve at være ”herre i eget hus” som selvstændig købmand. Det er en drøm, han altid har haft, og nu er timingen rigtig.


Det betyder rigtig meget for mig at have fundet et sted, hvor jeg kender byen og området og derfor føler mig til rette fra dag et.

Chris Frederiksen


- Jeg har to børn, og min kone har tre børn. De er alle ved at nå en vis alder. Hjemmefronten kræver ikke så meget som tidligere, så jeg har mere overskud til at forfølge drømmen, siger Chris Frederiksen.

Annonce

Tre år til at lande

Han fortsætter med det nuværende personale bestående af fire kvinder og ni ungarbejdere. Hvad der skal ske efter de tre år, som lejeaftalen gælder, ligger ikke fast.

Vil du være interesseret i at købe butikken?

- Det har da interesse, men indtil videre skal jeg få den til at køre. Jeg har så tre år til at finde ud af det andet, svarer Chris Frederiksen.

Annonce

Yding stopper forskudt

Ulla og Johs. Yding var i lang tid fast besluttet på at sælge butikken, men eftersom det ikke var muligt at finde en køber, har de det godt med at leje den ud til Chris Frederiksen. De har tidligere haft hans mor som ansat på stedet.


Vi kommer ikke til at kede os. Min liste med opgaver derhjemme er lang, og jeg har også lavet en til Johs.

Ulla Yding


- Da Chris bød ind, turde vi godt springe til, for vi kender ham jo lidt og har stor tiltro og tillid til ham, siger Ulla Yding.

Hun stopper allerede nu, mens Johs. Yding fortsætter frem til 1. september.

- Jeg skal lige vænne mig til at gå hjemme, inden han kommer hjem også, siger hun grinende og forsikrer, at hverken hun eller manden kommer til at kede sig.

En borgergruppe har sammen med Dagrofa arbejdet for at finde og udvælge den nye købmand. Gruppen holder borgermøde i Stouby Multihus tirsdag 15. juni klokken 19 med henblik på at stifte en forening, der kan støtte op om den nye købmand, forretningens udvikling og arbejde for, at der til stadighed vil være en indkøbsmulighed i Stouby.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

VEJLE

Øv-øv for 400-500 kommunalt ansatte: Årets julefrokost er aflyst

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce