Annonce
112

Stor bøde og udvisning: Coronapresset polsk chauffør afsløret i lastbilfusk

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Manden blev standset af politiet tirsdag på Skærup Rasteplads.
Annonce

Skærup: En 47-årig polsk chauffør blev onsdag dømt og udvist, allerede dagen efter han blev standset af politiet ved rastepladsen i Skærup. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev standset af Tungtvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi tirsdag. Efter politiet havde vekslet nogle ord med ham, viste det sig hurtigt, at chaufføren ikke havde rent mel i posen.

Han blev sigtet for at have forfalsket et diagramark, at have afgivet urigtig erklæring til politiet ved at fremvise en urigtig ferieerklæring, samt forsøg herpå ved at være i besiddelse af adskillige ferieerklæringer, samt at have manipuleret med data fra takografen ved at have ødelagt diagramark.

Annonce

Bøde, fængsel og udvisning

Onsdag formiddag blev han derfor fremstillet i grundlovsforhør.

- Chaufføren erkendte sig skyldig, og sagen kunne derfor afgøres med det samme med en såkaldt straksdom. Han forklarede, at virksomheden var presset og havde mange ordrer på grund af coronakrisen. Han havde derfor svært ved at overholde køre- og hviletidsreglerne. For at det skulle se ud som om, reglerne blev overholdt, havde han forskellige ferieerklæringer med og ødelagde sine diagramark. På den måde kunne han ved kontrol få det til at se ud som om, han lige var startet med at køre efter at have afholdt ferie, forklarer specialanklager Pernille Moesborg om sagen.

Den 47-årige chauffør blev idømt 40 dages ubetinget fængsel, en bøde på 84.000 kroner, ubetinget frakendelse af førerretten i Danmark til de tunge køretøjer i seks måneder samt udvisning med indrejseforbud i seks år.

Chaufføren modtog dommen og blev varetægtsfængslet til afsoning og efterfølgende udsendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce