Hvejsel lægger planer for pensionistlivet - vil være mentor for iværksættere

Peder Hvejsel forbereder sin pensionisttilværelse om halvandet år. Han vil gerne bruge sin tid på at være mentor for iværksættere. Han har allerede fire iværksættere under sine vinger. Foto: Dorte Brandsen

Hvejsel lægger planer for pensionistlivet - vil være mentor for iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peder Hvejsel har allerede fire iværksættere under "sine vinger", selvom der er halvandet år til pensionen.

Fredericia: Selvom der er halvandet år til, Peder Hvejsel trækker stikket fra arbejdsmarkedet og går på pension, er han allerede i fuld gang med at lægge planer for pensionistlivet. Han vil være mentor for iværksættere, som er i gang med at bygge en virksomhed op og har brug for råd og sparring undervejs.

- Når jeg tænker på, hvad det er, jeg brænder for, så er det iværksættere. Hele mit liv har drejet sig om det. Lige fra mit første job i bilbranchen, til jeg startede en forretning med en nabo i 1980, til jeg siden skiftede til direktør i en frivillig indkøbsforening for forretninger. Det er også iværksættere, fortæller han.

Desuden er hans søn, Jesper Hvejsel, iværksætter og får jævnligt et godt råd med fra sin far.

 

Når jeg tænker på, hvad det er, jeg brænder for, så er det iværksættere
Peder Hvejsel

Hvejsel: Iværksættere skal selv træffe beslutningerne

Peder Hvejsels erfaring er, at mange iværksættere er ildsjæle, som brænder for deres idé, virksomhed eller produkt, men undervejs vil opleve en nedtur, hvor tingene ikke flasker sig som ønsket og blandt andet i disse situationer kan en mentor være en god hjælp til at komme videre.

- Man skal give input, motivation og inspiration. Enhver iværksætter kan få downperioder. De går i gang som ildsjæle, men hvis der opstår problemer, er der nogle, der falder fra, forklarer han.

Han har allerede fire iværksætter under "sine vinger". Et af dem er "Molly & My", som sælger børnetøj og tøj til børnenes mødre på nettet. Peder Hvejsel mødes med "sine" iværksættere en gang i kvartalet, hvor de diskuterer eventuelle problemer, som mentoren kan hjælpe med løsninger på, eller fremtidens forretningsstrategi.

- Man kan give en række råd, men de skal selv gøre arbejdet. Mit arbejde er at give input, men de skal selv drive virksomheden og træffe beslutningerne, fortæller han.

Et af hans gode råd til kommende iværksættere er:

- Man starter mange gange med fem år med en lav indkomst. Man skal erkende, det tager tid at bygge virksomheden op. Hvis man ikke vil det, skal man lade være.

Hvejsel lægger planer for pensionistlivet - vil være mentor for iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce