Annonce
Børkop

5. klasses elever sang for plejehjemmets beboere: Vi tænker på jer

Skilte med opmuntrende ord og sangstemmer. Børn fra Fælleshåbsskolen sang for ved Atriumhaven. Foto: Jørgen Flindt
Onsdag formiddag fik beboerne på plejecentret Atriumhaven en oplevelse af fællesskab, da børn fra Fælleshåbsskolen optrådte med sange for dem. På afstand selvfølgelig.

Brejning: Under tæppet sidder Gudrun i den lune sol. Tæppet er varmt, og det samme er stemmerne fra de mange elever fra 5.A og 5.B på Fælleshåbsskolen.

De har sat sig for at synge for de ældre beboere på Atriumhaven. Det er hårde tider, men en sang kan gøre en forskel.

Så de synger. Tre sange. Og det skal de gøre fire forskellige steder rundt ved det store plejecenter, for beboerne må ikke samles i store grupper. Eleverne står udenfor, mens enkelte af beboerne er kommet ud. Resten sidder inde bag vinduerne og lytter med.

- Det er så skønt, hvad de gør. Og det støtter os meget her i denne specielle tid, siger 91-årige Gudrun Toftkjær.

Annonce

Atriumhaven og børn

Nogle af beboerne på Atriumhaven får normalt besøg af børn fra Børnehuset Oasen, der ligger lige nær ved.

Det sker normalt en gang i ugen, men i disse tider kan børn og de ældre ikke mødes.

Hvad angår fremtiden vil børn og ældre mødes endnu mere, for Atriumhaven skal i 2023 lukke og flytte til det plejecenter, der skal bygges i Gauerslund. Her vil der blive tale om landets første fællesinstitution, hvor en daginstitution og plejecenter til en vis grad skal smelte mere sammen.

Fantastisk initiativ

Eleverne har ikke musik i skolen i disse tider. Men sangene kan de nu fra mange år med morgensang. Peter, musiklæreren, spiller for, og børnene synger klart og tydeligt.

- De var lidt skeptiske i starten, for det er noget andet at skulle synge for et publikum på denne måde, men vi fik en snak om gode gerninger, og så greb de bolden og har arbejdet helt fantastisk med det, siger Heidi Naver, der er lærer på Fælleshåbsskolen, alt mens eleverne synger om livets træ.

Børnene står og vise nogle skilte frem. "Vi tænker på jer", står der på en af dem. En anden siger bare "Håb". Den slags opmuntrende ord. Det er eleverne selv, der har fundet frem til, hvad de skulle stå.

Atriumshavens leder, Anne Kragh, står og lytter med.

- Det er et fantastisk initiativ, som skolen står bag, og det betyder rigtig meget for beboerne. Vi synger også altid fællesmorgensang med Philip Faber på DR og selvfølgelig også fredag aften. Så jo, sang betyder bare meget, men børn betyder også noget særligt for de ældre. De kommer med sådan en frisk form for liv. Det er så godt, at vi kan hjælpe hinanden. På afstand, siger centerlederen.

En lille tåre

Eleverne går i gang med sang nummer to. "I Danmark er jeg født" synger de mange stemmer sammen.

Gudrun Toftkjær synger med. Stille. En tårer finder vej til øjenkrogen. Måske er det vinden. Måske er det sangen. Måske det er stemningen.

Børnene synger igennem. Solen skinner. Sangen gjalder.

Gudrun Toftkjær og to andre beboere sad udenfor og lyttede på. Andre beboere blev inde bag de åbne vinduer. Foto: Jørgen Flindt
Sammen. Et stærkt ord. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce