Annonce
Egtved

50 år med stærkt sammenhold blev fejret ved sommerfesten

Spejderne har i flere år haft en stor klatrevæg stillet op ved sommerfesten. I år var ingen undtagelse, og den var som altid populær blandt de større børn. Foto: Michael Svenningsen
I 1969 blev der for første gang holdt sommerfest i Firehøjeland. Takket være god opbakning år efter år, kan sommerfesten i år fejre 50 års jubilæum.

Ny Nørup: Det var med noget nervøsitet, styregruppen i sidste weekend kunne kigge ud af vinduerne og se, hvordan det bare var gråt og regnede meget af tiden. For sådan et vejr lægger temmelig meget dæmper på en sommerfest.

Derfor var glæden og lettelsen ekstra stor, da vejret i løbet af sidste uge vendte. Den grå himmel blev blå, og regnen erstattet med solskin.

- Vi har været simpelthen så heldige med vejret. Vi kan skabe rammerne for sommerfesten, men vi har ingen indflydelse på, hvad der kommer ned fra oven, lyder det fra Dorthe Andersen, en af de frivillige i styregruppen bag sommerfesten i Firehøjeland.

Det var ingen tvivl om, at det gode vejr var med til at løfte stemningen. Folk sad badet i sol med en kold fadøl og munter snak, børn med bare ben og arme hoppede op og ned i hoppeborgene, og grillpølserne duftede ekstra tillokkende i det skønne vejr.

- Der har været en fantastisk opbakning til alle arrangementer og aktiviteter. Eksempelvis, da sommerfesten startede med banko onsdag aften, måtte vi stille ekstra borde op, så der var plads til de omkring 130 mennesker, der var med. Til Engelsholm Slotsløbet torsdag deltog over 500 mennesker, der var helt udsolgt til lørdagsfesten, hvor 255 festede med, og omkring 100 var mødt op til gudstjenesten i teltet søndag formiddag. Det er så fedt at opleve den opbakning, siger Bettina Arens, der også er med i styregruppen.

Med det fantastiske vejr, den super vellykkede lørdagsfest og den store opbakning, der generelt har været, så tegner det rigtig godt for overskuddet i år.

Styregruppen bag Firehøje Sommerfest

Omkring 150 bidrager til festen

Årets udgave af sommerfesten i Firehøjeland var noget ekstra særligt. Det var nemlig sommerfestens 50 års jubilæum.

- Sommerfesten er et symbol på det unikke fællesskab og sammenhold, vi har her i vores lokalområde. Det er idrætsforeningen, erhvervsforeningen, skolen, hallen, vores brugs, højskolen. Det er alle, der arbejder sammen og bidrager på hver deres måde for, at vi kan skabe sådan en sommerfest, fortæller Bettina Arens.

I alt har omkring 150 mennesker bidraget med frivillig arbejdskraft i en eller anden form. Der er seks medlemmer i styregruppen, men derudover er der omkring 25 aktivitetsansvarlige foruden en masse, der tager en vagt i teltene, nogle bager en masse kager, nogle der sørger for at tømme skraldespande og nogle, der yder en stor indsats med at gøre klar eller rydde op efter festlighederne.

I anledning af jubilæet var familiefesten lørdag lavet om til en voksenfest med dansegulv i stil med det bal, der var ved den første sommerfest i 1969.

- Vi ville gerne gøre det til en særlig fest, fordi det netop er jubilæumsår, og det var populært. Vi havde tænkt, at hvis der kom omkring 150 mennesker, så ville vi være tilfredse. Men vi endte med totalt udsolgt med 255 mennesker. Vi kunne sagtens have solgt flere billetter, men der måtte ikke være flere i teltet ifølge brandmyndigheden. Det var en fantastisk fest, siger Dorthe Andersen.

Der forventes et overskud

Overskuddet fra sommerfesten går til Firehøje Idrætsforening. Størrelsen på overskuddet svinger fra år til år, men på gode år, hvor vejret har været gunstige for festlighederne, har overskuddet lydt på omkring 30.000 kroner.

- Med det fantastiske vejr, den super vellykkede lørdagsfest og den store opbakning, der generelt har været, så tegner det rigtig godt for overskuddet i år, lyder det fra styregruppen.

Folk hyggede sig og nød de kolde fadøl i det skønne solskinsvejr. Vejret var i den grad med til at få folk til at sætte sig og nyde sommerfesten, der i år havde 50 års jubilæum. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce