Annonce
Give

50 år på samme arbejdsplads: Nu kalder pensionen

Karen Søsted - 50 år ved Vejle Kommune. Foto: Jim Hoff
Fredag den 14. august holder Karen Søsted fest på kroen. Denne dag fejrer hun både 50-års jubilæum ved Vejle Kommune, og at hun efter et langt arbejdsliv træder ind i pensionisternes rækker. Som ekstra bonus kan hun otte dage senere fejre sin 70-års fødselsdag.
Annonce

Give: Den 15. august 1970 trådte en dengang 19-årig Karen Søsted ind ad døren hos Give Kommune på Rådhusbakken i Give. Hun satte sig solidt i stolen hos Teknisk Forvaltning, ja faktisk så solidt og kompetent, at hun både i overført betydning og rent faktuelt blev siddende i stolen i hele 50 år.

Dog ikke i den samme stol og ikke ved Give Kommune, for efter kommunalreformen i 2007 flyttede hun sammen med resten af teknisk forvaltning til Vejle. Overordnet set har det været teknisk forvaltning, der har nydt godt af Karen Søsteds kompetencer og loyalitet. Hun har dog gennem de 50 år haft skiftende arbejdsområder.

- Jeg startede i Give Kommune i byggesagsafdelingen. Det var meget lavpraktisk og manuelt arbejde dengang. Vi arbejdede ved kæmpeborde med linealer, hvor vi tegnede projekter op. Det var meget noget med veje, kloakker, etablering af sportspladser, nivellering osv. Når papirarbejdet så var gjort, var det afsted ud i marken sammen med en vejmand og sætte afmærkninger op til projekterne, fortæller Karen Søsted.

Annonce

Med til at give området vejnavne

Hun havde også opgaver med afstribning af veje og opsætning af vejskilte. Det var sammen med Kaj Holm og Børge Kortsen.

- Vi havde tidligere Give Kommune som arbejdsområde, så der var virkelig massevis af vej, der skulle arbejdes med - både asfalt og grusvej, husker Karen Søsted.


Vi havde et rigtig godt sammenhold på forvaltningen i Give, vi havde det sjovt sammen, vi var med til hinandens store fester, og i det hele taget var vi en stor familie i teknisk afdeling

Karen Søsted


Midt i 70'erne skiftede opgaverne karakter. I 1975 fik Karen som arbejdsområde at godkende vandboringer og give tilladelser til samme, og i 1976-77 arbejdede hun med at navngive veje på egnen.

- Før var det ok at have som adresse, at man boede på eksempelvis Give Mark, men så kom BBR (Bygnings- og Boligregistret, red.) ind i billedet, og så krævedes det både vejnavn og husnummer. Borgerne kunne komme ed forskal til vejnavne, og det var så os i forvaltningen, der sammen med politikerne skulle vælge navnene. Det gik ret fint, selv om vi da var lidt uenige hist og her, siger Karen Søsted med et skævt smil.

Annonce

Som én stor familie i Give

I 90'erne gik man ind i den digitale tidsalder også i teknisk forvaltning. Kortarbejdet blev digitaliseret, og så var det afsted på kurses i Windows og DOS, det frygtede og noget bøvlede operativsystem.

- Da vi først havde lært tingene, var der mange ting, der blev hundrede gange lettere med pc'ernes ankomst, og i 1990 skulle jeg så igen til at lære nyt, da kom ind i byggesagsbehandlingen og kom i en slags mesterlære hos Peter Graver. Her har jeg så været lige siden og blev også i afdelingen, da vi kom til Vejle i 2007, fortæller Karen Søsted.

Hun husker tilbage på tiden i Give med meget stor fornøjelse.

- Vi havde et rigtig godt sammenhold, vi havde det sjovt sammen, vi var med til hinandens store fester, og i det hele taget var vi en stor familie i teknisk afdeling. Det har også været fint at arbejde i Vejle, hvor jeg har haft flinke kolleger. Men det er en stor afdeling med 28 medarbejdere, der arbejder sammen i mindre grupper i små 'glasbure', så det er jo lidt noget andet end i Givetiden, siger Karen Søsted.

Annonce

Flere arbejdsopgaver til færre folk

Hun har altid været glad for at arbejde med byggesager relateret til Give og omegn, og hun har da også haft sager i hver en afkrog af den arealmæssigt meget store gamle Give Kommune.

- Det har været en stor fordel med lokalkendskab i mange af sagerne. Når man kender området kan man jo også bedre se projekterne for sig, konstaterer Karen Østed.

Hun kan også konstatere,at arbejdspresset i byggesagsafdelingen bestemt ikke er blevet mindre de seneste år. Opgavestakken er vokset, men det er antallet af medarbejde ikke, tværtimod, og det betyder, at der virkelig er pres på.

- Vi gør det så godt vi kan og så hurtigt vi kan. Nogle gange er de indleverede projekter heller ikke helt fyldestgørende, og så giver det jo både ekstra arbejde og længere ekspeditionstider. Dertil kommer, at vi hele tiden har skullet forholde os til nye reglementer og krav, så der er slet rigtig meget siden, vi stod ved de store borde i Give og tegnede projekter op med linealer, siger Karen Søsted med et stort smil.

Annonce

Aktiv sportspige med otte børnebørn

Selv om hun nu snar kan skrive pensionist på cv'et kommer Karen ikke til at kede sig. Hun er en aktiv kvinde, der dyrker en masse sport. Hun er med på to forskellige cykelhold, der tørner ud henholdsvis mandag og torsdag, hun går til yoga, hun synger i Give Egnskor, har et medlemskab af fitnesscentret Kom og Træn, hun går til stavgang og er medlem af bestyrelsen i Ældresagen i Give.

- Jeg overvejer så også at begynde at gå til golf, men ellers så er der jo også mine tre børn Casper, Anne Cathrine og Christina plus otte børnebørn, som jeg glæder mig til at få mere tid sammen med, siger Karen Søsted.

Jubilæumsfesten holdes på Diagonalkroen, hvor i omegnen af 50 inviterede venner, kolleger og familiemedlemmer skal være med til at både hylde Karen for 50 år på samme arbejdsplads og sende hende på pension med et brag af en fest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce