Annonce
Give

Halvdelen af huskøberne i 7323 Give er tilflyttere

- Det er måske overraskende, at boligmarkedet har klaret sig så godt under coronakrisen. Mange havde spået et dybfrosset marked med stigende renter, men det gik altså heldigvis stik mod eksperternes forventning, siger Lars Secher fra Danbolig Give. Foto: Jim Hoff
Tendensen er ifølge Lars Secher fra Danbolig Give ret klar: Give er blevet et attraktivt område at søge hen for boligejere, og som på landsplan har coronakrisen ikke svækket boligmarkedets dynamik, nærmere tværtimod. Manglen på boliger til salg er dog stadig en udfordring.
Annonce

Give: Lad os slå fast med det samme, at coronakrisen generelt har været benhård ved det danske samfund, både økonomisk og menneskeligt.

Der er dog et område, hvor markedsmekanismerne ikke er blevet tvunget i knæ af den forfærdelige virus. Boligmarkedet har, bortset fra en periode på 14 dage til tre uger lige da landet blev lukket ned i starten af marts, ikke været ramt af rystelserne fra coronakrisen.

Det fortæller Lars Secher, der er medindehaver og daglig leder hos Danbolig i Give. Og han kan helt konkret for perioden 11. marts til 28. august for 7323-området berette om en vækst i bolighandler på 20 procent i forhold til til sammen periode i 2019.

- Det er måske overraskende, at boligmarkedet har klaret sig så godt under coronakrisen. Mange havde spået et dybfrosset marked med stigende renter, men det gik altså heldigvis stik mod eksperternes forventning. Det er min vurdering, at folk under krisen har haft mere tid til ro og eftertanke. Mange har gået derhjemme under nedlukningen, og det har medført at mange begynder at vurdere på, om de har et behov for en anden bolig, lyder vurderingen fra Lars Secher.

Annonce

50 procent af køberne er tilflyttere

Han kan ydermere berette om en for byen glædelig tendens på boligmarkedet, idet friske tal fra butikken viser, at cirka halvdelen af de huse, der er blevet købt i dette år er blevet købt af tilflyttere, altså folk der kommer uden for 7323-området.

- Ikke mindst kan vi se, at specielt børnefamilier og førstegangskøbere er begyndt at søge mod Give, når de skal købe hus. Det handler om især to ting. For det første får man meget mere for pengene i Give end i eksempelvis Vejle, hvor prisstigningerne har været markante. I Give får man et standard parcelhus til 1,5 millioner kroner, ofte med en god beliggenhed på en rolig villavej, hvor man i Vejle ikke sjældent må tage til takke med et hus i samme standard beliggende ud til befærdet vej med masser af trafik - og give 2,5 millioner kroner for det, siger Lars Secher.

For det andet har Give rigtig meget at byde på som by og samfund.

- Vi har et godt foreningsliv, gode skoler og institutioner og et godt handelsliv, hvor man kan købe alle basisvarer i en hyggelig handelsby. Derudover har byen en fantastisk infrastruktur med et motorvejsnet, der gør det attraktivt at bo i byen, selv om man arbejder i Vejle, Horsens, Århus eller Herning. Så: what's not to like in Give, konstaterer Lars Secher med et stort smil.

Annonce

For få huse til salg pga.manglende lejeboliger

Lars Secher har tidligere omtalt boligmarkedets helt store udfordring i et ellers dynamisk boligmarked: Der er simpelthen for få huse til salg. Den problematik gør sig stadig gældende, og et af kernepunkterne i den problemetik handler om det larmende fravær af lejeboliger i byen.


Med den viden jeg har om forskellige konkrete projekter i støbeskeen, tør jeg godt sige, at det kun er et spørgsmål om tid, før der sker noget, som kan afhjælpe manglen på gode lejeboliger i byen

Lars Secher, indehaver Danbolig, Give


- Det skrev vi om for et år siden, og vi bakser stadigvæk med det. Vi er i et marked, der nærmest skriger efter boliger til salg, men så længe de faktuelt salgsmodne borgere i byen og området ikke kan flytte ind i et lejet hus eller lejlighed i byen, så sker der to ting: For det første sætter de ikke deres hus til salg, og for det andet ser vi folk sælge deres hus for så at flytte til eksempelvis Brande eller Billund, hvor lejligheder og rækkehuse skyder op i en lind strøm. Og det kan da ikke i byens interesse, hvis man har en ambition om en befolkningstilvækst med deraf følgende udvikling, konstaterer Lars Secher.

Annonce

Håb forude: Nye boligprojekter på vej

Helt slukket er lyset dog ikke, for Lars Secher kan uden at blive konkret berette om, at der lige nu arbejdes seriøst på flere konkrete tiltag, der kan afhjælpe manglen på gode nye lejeboliger i byen.

12 af de 13 byggegrunde på Mælkebøttevej i Give er blevet solgt på godt et år. Foto: Jim Hoff

- Med den viden jeg har om forskellige konkrete projekter i støbeskeen, tør jeg godt sige, at det kun er et spørgsmål om tid, før der sker noget, som kan afhjælpe manglen på gode lejeboliger i byen - og dermed også kan sætte yderligere gang i boligmarkedet og dermed udviklingen i området. Og at folk gerne vil bo i Give er projektet på Mælkebøttevej jo et godt eksempel på. Her er 12 af de sidste år 13 udstykkede grunde allerede solgt, og også her er der en del tilflyttere på vej. Altså et meget dynamisk marked, der mere og mere indikerer, at det er attraktivt at flytte til Give - og at bo i Give, ræsonnerer Lars Secher.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce