Annonce
Trekantområdet

50 deltagere så ind i Vamdrups krystalkugle: De kiggede efter alt fra cykelsti til motorvej

Omkring 50 deltagere var tirsdag aften samlet til årsmøde i Vamdrup Byforum. Mødet blev holdt i Vamdrup Kinos biografsal. Foto: Lena Juul
Tirsdag aften holdt Vamdrup Byforum sit 12. årsmøde. Traditionen tro deltog borgmester Jørn Pedersen, der på forhånd havde fået spørgsmål til tre hotte emner.

Vamdrup: Omkring 50 deltagere satte sig tirsdag aften i de bløde, blå stole i salen i Vamdrup Kino. Der kom ingen gyser på lærredet, til gengæld fik de en interessant status på, hvad der er sket i deres lokalområdet det seneste år og bud på, hvad fremtiden byder.

De deltog nemlig i Vamdrup Byforums årsmøde. Som altid var borgmester Jørn Pedersen (V) inviteret, og han havde på forhånd fået spørgsmål til tre hotte emner i Vamdrup, nemlig nye tilbud til unge, Vamdrup Bibliotek og Vamdrup Midtby.

- Hvad vil kommunen i forhold til de unge? Det vil være en kæmpe fejl, hvis vi som kommune beslutter, hvad de unge vil. Vi skal heller ikke sidde her i forsamlingen og sige, at vi vil gøre sådan og sådan for dem. Det skal de unge selv være med til at definere, og derfor var det så fedt, at der blev holdt et møde i Vamdrup i sidste måned, hvor der blev sat gang i den proces sammen med ungdomsskolen, Vamdrup Byforum og andre gode kræfter. Der kommer et opfølgende møde i den proces den 19. juni, sagde borgmesteren.

Vamdrup Byforum

Tirsdag aften holdt Vamdrup Byforum sit 12. årsmøde.

Her mødte omkring 50 deltagere op i Vamdrup Kino.

Vamdrup Byforums formål er at være med til at at udvikle det lokale samarbejde og sammenhold. Byforum skal fremme lokalområdets udvikling og varetage Vamdrups interesser og visioner i samarbejde med myndigheder og politikere.

Bibliotek og butikker

Med hensyn til Vamdrup Bibliotek, så kunne Jørn Pedersen godt forestille sig, at det måske kunne tænkes sammen med Vamdrup Kino.

- Første etape af Kinotorvet er gennemført. Det er fremtidsmusik, men kunne man forestille at stedet rummede et moderne kulturhus i Vamdrup?

Arbejdet med at klarlægge hvilken rolle biblioteket skal spille i fremtidens Vamdrup er allerede i gang, og biblioteket har inviteret til et borgermøde om spørgsmålet den 28. maj.

Med hensyn til Vamdrup Midtby kunne borgmesteren fortælle, at den task force, som kommunen har nedsat for at finde ud af, hvad man kan gøre for stoppe butikslukninger og skabe mere liv i gaden selvfølgelig også skal arbejde med udfordringerne i Vamdrup. Han kan godt forestille sig, at tomme butikslokaler i et vist omfang bygges om til boliger.

Jørn Pedersen blev spurgt, hvornår der kommer en cykelsti fra Vamdrup til Kolding. Og her var vurderingen, at den nok må vente, indtil der bliver afsat en ny Cykelpulje, der kan søges tilskud fra, så kommunen ikke selv skal ryste op med de 8-11 millioner kroner, som cykelstien nok kommer til at koste.

Travlt år i byforum

Borgmesteren fik ordet efter kaffepausen. Inden pausen holdt Vamdrup Byforum sit årsmøde. Her kunne formand Helge Paulin berette om et travlt år. Et af det store højdepunkter var indvielsen af Kinotorvet den 1. februar. Og arbejdet omkring torvet er langt fra færdigt.

- Der er en rigtig joker i spillet om udviklingen af vores lokalområde, og det er al den snak om den nye motorvej. Der kommer snart et forslag fra Vejdirektoratet. Da der skulle bygges dobbelt togspor igennem Vamdrup tog vi på et tidligt tidspunkt kontakt til i Banedanmark. Det lykkedes for os at få dem til at anerkende os som partner. Det håber vi også, at vi kan blive i forhold til Vejdirektoratet, hvis den nye motorvej skal anlægges her. Målet er at skaffe så gode forhold som muligt for lokalområdet, forklarede Helge Paulin.

Efter årsmødet bød Vamdrup Byforum på en kop kaffe, inden borgmester Jørn Pedersen fik mikrofonen. Foto: Lena Juul

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Mest læste

Annonce