Annonce
Vejle

530 nye boliger på vej: Men protesterne vokser ved kommende boligområde

Det nye boligområde strækker sig mellem Store Grundet og Hornstrup Kirkeby. Vejadgangen, der er debat om, ses nederst - lige ved godset. Den kommende lokalplan koncentrerer sig om den del af området, der ligger tættest på Store Grundet. Illustration fra helhedsplanen
I morgen modtager politikerne i teknisk udvalg og borgmesteren 476 underskrifter fra modstandere af ny vejadgang i Grundet-området.
Annonce

Vejle: Vreden vokser i Grundet-området i det nordlige Vejle.

Tirsdag skal teknisk udvalg sige ja eller nej til, at der udarbejdes en lokalplan for første etape af den store boligudstykning Grundet Skovby mellem Store Grundet-området og Hornstrup. Her er der lagt op til 530 nye boliger.

Det er dog ikke antallet af boliger, der har bragt sindene i kog blandt de nuværende beboere i området.

Som Vejle Amts Folkeblad tidligere har fortalt, er det især udsigten til en direkte vejadgang fra det nye boligområde til det eksisterende villakvarter, der skaber vrede.

Beboerne frygter, at mange af de kommende naboer vil vælge at skyde genvej gennem kvarteret i stedet for at køre ud på Viborgvej.

Plads til 1500 beboere

  • Hvis Grundet Skovby udbygges efter planen over de næste årtier, vil den nye udstykning med parcelhuse og etagebyggerier kunne huse 1500 indbyggere.
  • Det 87 hektar store areal (870.000 kvadratmeter) strækker sig fra alléen ind mod Store Grundet ved vandtårnet nordpå til Hornstrup Kirkeby - vest for Viborgvej.
  • I planen indgår grønne områder, og bebyggelsen er trukket væk fra industrien på Viborgvej og beskyttet af en støjvold.
  • I første omgang skal der udarbejdes en lokalplan for en del af området. Den er planlagt til offentliggørelse i starten af 2020.
Annonce

Kun til gavn for udvikler

Tirsdag får politikerne i teknisk udvalg og borgmester Jens Ejner Christensen (V) overrakt 476 underskrifter. De mange signaturer er sat under et dokument, hvor underskriverne slår fast, at de ikke vil acceptere mere trafik gennem deres boligområde. De føler, at den nye planlægning kun er til gavn for boligudvikleren og de kommende beboere, mens de selv må bære alle ulemperne.

Fra forvaltningen og politisk hold har man argumenteret med, at den mulige vejadgang kun skal sikre, at de kommende beboere skal kunne køre til en planlagt daginstitution plus skolerne og dagligvarebutikkerne på Nørremarken.

Som man kan læse i sagsfremstillingen:

Lokalplanområdet får vejadgang fra Viborgvej, og fra adgangsvejen gives adgang til boligvejene. Der lægges op til, at adgangsvejen kan kobles op på Store Grundet Allé og føres mod syd til Grundet Tværvej. Vejforbindelsen oprettes i så fald som en sivegade, der alene flytter den trafik, der har ærinde ved daginstitution, skole eller dagligvarehandel.

Annonce

Har ventet forgæves

Den tror beboernes repræsentanter fra Grundet Lokalråd ikke på. I en mail til politikerne skriver de:

- Det vil efter vores vurdering være umuligt at regulere trafikken i praksis. Det vil blive en åben adgang for biltrafik gennem Grundet Tværvej, Grundet Bygade og Grundet Sivevej til midtbyen.

Frustrationen i området er ikke blevet mindre af, at politikerne ifølge lokalrådet ikke har fulgt en invitation om at komme på besøg:

Da den overordnede helhedsplan for området i september blev vedtaget i økonomiudvalget, tog politikerne ikke endelig stilling til spørgsmålet om vejadgang. Derimod lovede de, med borgmester Jens Ejner Christensen i spidsen, at komme på besøg for med egne øjne at se på forholdene:

- Vi kommer altid, når vi bliver inviteret, lød det fra borgmesteren dengang.

Annonce

Beboere: Ingen dialog

Men lokalrådet har ventet forgæves:

- Vi havde forventet, at I havde taget imod vores indbydelse til at komme her op og se på trafikforholdene og drøfte oplægget med beboerne på Grundet, før I ville tage en beslutning. Vi havde selvfølgelig forventet en større interesse for dialog fra udvalgene i forhold til, at kommunen markedsfører sig markant udadtil med resilliens og samskabelse. Det gælder åbenbart ikke for byudvikling, når en privat developers ønsker og interesser tilsyneladende alene er styrende for planlægningen. Der har gennem to år været helt lukket for dialog i sagen, lyder det i skrivelsen til politikerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Ikast-Brande

Byguider i Brande er klar

Vejle For abonnenter

Efter Sofies død i badekarret: Nu måler Vejles bosteder badevandet med et termometer

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce