Mangel på brandfolk - mange har forkert opfattelse af jobbet, mener stationsleder

Lars Dalegaard (fra venstre), Keld Fruergaard Sørensen og Leif O. Rasmussen håber at kunne overbevise nye om at blive brandfolk i Bredsten. Arkivfoto: Julie Povlsen

Mangel på brandfolk - mange har forkert opfattelse af jobbet, mener stationsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandstationslederen i Bredsten opfordrer alle med bare en lille interesse i at blive brandfolk til at henvende sig og høre de gode argumenter for at trække i brandmandsdragten.

Bredsten: Der er mange gode argumenter for at blive brandmand ved den lokale brandstation i Bredsten, mener brandstationsleder Lars Dalegaard. Blandt andet kan man være med til at gøre en forskel, man bliver en del af et rigtig godt kammeratskab, man får en god uddannelse i både brandslukning, førstehjælp og nødbehandling, og så får man nogle spændende arbejdsopgaver, lokker han.

Alligevel går det lidt trægt med at skaffe nye kræfter til stationen, hvor en del af de nuværende brandfolk er ved at være oppe i årene, så et generationsskifte trænger sig på.

- Mere eller mindre akut mangler vi tre nye og på sigt meget gerne to yderligere, forklarer Lars Dalegaard.

Hvis du vil være brandmand
Går du med en drøm om at blive brandmand, skal du leve op til følgende krav for at komme i betragtning på stationen i Bredsten:Du skal bo i nærheden, så du kan nå hen til stationen på fem minutter.

Du skal kunne forpligte dig til at tage 17 weekendvagter om året.

Du skal kunne fremvise en lægeerklæring, da visse sygdomme kan udelukke dig fra jobbet.

Til gengæld får du en uddannelse gennem Falck, der ruster dig til jobbet: Først en grunduddannelse på to uger og dernæst en fire uger lang funktionsuddannelse i røgdykkerudstyr.

Som deltidsbrandmand i Bredsten får du løn under arbejdet.

For mere information - kontakt stationsleder Lars Dalegaard på telefon 23 68 96 17.

Kom og hør mere

Brandstationslederen har en fornemmelse af, at en af grundene til, at det er svært at skaffe nye kræfter, er, at mange har en forkert opfattelse af omfanget på arbejdet.

- I de seneste fem-seks år er vi i gennemsnit rykket ud 45-50 gange på et år - altså ikke engang én gang om ugen. De fleste gange kan vi klare opgaven på en times tid, fortæller Lars Dalegaard.

Man forpligter sig til at tage weekendvagter cirka 17 gange om året, men der er god mulighed for at bytte vagt internt imellem efter behov.

- Vi har et par brandmænd, som har børn, som går til både det ene og det andet, og de kan fint få det til at hænge sammen med at være brandmænd, så det må man endelig ikke lade sig skræmme af.

Lars Dalegaards opfordring er derfor at henvende sig, hvis man har bare en lille interesse, så han og de andre brandmænd på stationen kan få lejlighed til at komme med de gode argumenter for, hvorfor det er spændende at være brandmand og hjælpe med at se, hvordan det kan hænge sammen med ens hverdag.

Taler gerne med arbejdspladsen

Brandstationslederen taler også gerne med arbejdspladsen og forklarer, hvad det i praksis vil betyde for arbejdsgiveren, hvis en medarbejder melder sig som brandmand.

- Vi vil hjertens gerne tage snakken og svare på spørgsmål. Vi har bare brug for i første omgang at høre fra alle, der pvervejer at blive brandmænd, så vil vi gerne hjælpe med resten.

Mangel på brandfolk - mange har forkert opfattelse af jobbet, mener stationsleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce