Annonce
Vejle

54-årig kvinde for retten: Tiltalt for at hvidvaske over seks millioner kroner

Ifølge tiltalen har den 54-årige vejlenser omvekslet mindst 6,7 millioner kroner til næstne 900.000 euro med det formål at skjule eller tilsløre pengenes ulovlige oprindelse. Foto: Rune Evensen/Ritzau Scanpix
Sagen finder i øjeblikket sted ved Retten i Kolding og har relationer til en narkosag i Midtjylland. Kvinden nægter sig skyldig.
Annonce

Vejle: En 54-årig vejlensisk kvinde har siden december sidste år siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor hun er mistænkt for at have hvidvasket penge.

Ifølge det anklageskrift, som anklagemyndigheden har udformet i forbindelse med kvindens sag, er hun tiltalt for at have hvidvasket mindst 6.771.043 kroner i en periode fra 1. november 2017 til 11. december 2018.

Hvidvaskningen er, i henhold til samme anklageskrift, foregået over 26 omgange, hvor kvinden har modtaget penge i dansk valuta, "som direkte eller indirekte var udbyttet af en strafbar lovovertrædelse", hvorefter hun vekslede pengene til euro, som hun derefter udbetalte.

Omvekslingen er sket fra kvindens hjem i Bredballe.

Straffelovens paragraf 290a: Hvidvask

"For hvidvask straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder den, der konverterer eller overfører penge, som direkte eller indirekte er udbytte af en strafbar lovovertrædelse, for at skjule eller tilsløre den ulovlige oprindelse.

Straffen kan stige til fængsel i 8 år, når hvidvasken er af særligt grov beskaffenhed navnlig på grund af forbrydelsens erhvervsmæssige eller professionelle karakter eller som følge af den opnåede eller tilsigtede vinding, eller når et større antal forbrydelser er begået."

Annonce

Endnu en sag i vente

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, som oprindeligt har rejst tiltalen mod den vejlensiske kvinde.

Dette skyldes, at sagen relaterer sig til en større efterforskning af narkokriminalitet, som udspringer fra denne politikreds.

Her er det specialanklager Lise Hebsgaard, som skal føre sagen mod de mistænkte i den narkorelaterede del ved Retten i Viborg. Det sker fra midten af december og helt frem til marts.

Specialanklageren fortæller, at hovedsagen drejer sig om indsmugling af større mængder kokain. De tiltalte har dog ikke været ret meddelsomme indtil videre.

Det betyder også, at da retssagen mod den 54-årige kvinde fra Vejle blev indledt ved Retten i Kolding mandag, valgte domsmandsretten at nedlægge referatforbud i sagen. Referatforbuddet vil formentlig gælde, indtil de tiltalte i den relaterede narkosag har afgivet forklaring i retten.

Sagen mod kvinden, som nægter sig skyldig i at have hvidvasket de mange millioner kroner, strækker sig over seks retsdage, og der falder efter planen dom 31. oktober.

Hun er tiltalt for hvidvask af særlig grov beskaffenhed. Her går strafferammen op til otte års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce