Lev i et Tiny House: Kom tættere på det simple liv hos Lene og Helge

Både Lene og Helge Madsen er begejstrede for det nyankomne Tiny House på Egtved Camping, der passer perfekt ind i ånden på stedet. Foto: Yilmaz Polat

Lev i et Tiny House: Kom tættere på det simple liv hos Lene og Helge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange drømmer om det simple liv med downsizing, bæredygtighed og nærvær i fokus. Og sådan er ånden netop på Egtved Camping, hvor man nu også kan opleve en af tidens store trends, nemlig Tiny House Living.

Egtved: På det forårsgrønne græs mellem træer, hytter og buske, og med udsigt til den smukkeste sø, står nu et fint lille nyankommet hus på Egtved Camping. Det er dog ikke et hus, som de fleste kender til, men ét, som mange måske i fremtiden vil ønske at leve i. Stort er det bestemt ikke, men det er netop hele pointen. Navnet er Tiny House, og konceptet bag er blandt de helt store trends i USA, Frankrig og Japan, hvor idealet om et mere simpelt og småt liv bliver realiseret i højere og højere grad.

- Huset er 32 kvadratmeter stort, men det rummer faktisk alt hvad man har brug for med badeværelse, køkken, soveværelse, spiseplads og stue, og så er det isoleret akkurat som et helårshus, forklarer Lene Madsen, der sammen med sin livsledsager, Helge Madsen, driver Egtved Camping på tiende år.

De to sørger nu for i samarbejde med Odder-virksomheden Tiny House Living, at alle interesserede og nysgerrige sjæle, der besøger Egtved Camping, kan komme helt tæt på og og få en fornemmelse af, hvordan livet i et Tiny House kunne være.

Fakta
Idéen om at bo småt udspringer af et ønske om det simple liv, hvor man bor så bæredygtigt som muligt. Tiny House-bevægelsen har sit udspring i USA, men har i dag bredt sig til mange andre lande. Der eksisterer forskellige definitioner af, hvad et tiny house er. Generelt er de maksimalt 50 kvadratmeter. Husene kan både være mobile og stationære. Nogle bygger dem selv, ofte af genbrugsmaterialer, men de kan også købes.Tiny House Living fra Odder

Hos Odder-virksomheden Tiny House Living kan man erhverve sig disse små mobile hjem fra priser fra ca. 480.000 og op til en million.

I et Tiny House er der grundlag for at leve sit liv i et hjem uden materiel støj, og hvor funktionalitet er tænkt ind i alle rum og kroge af det mobile hjem

Man har selv mulighed for i samarbejde med virksomheden at indrette og designe huset.

Som standard måler Tiny House Livings huse 2,55 meter i bredden og 4 meter i højden, hvilket gør den berettiget til at blive transporteret på egne hjul bag et køretøj på de danske landeveje.

Husene egner sig både til små familier, studerende, seniorer, borgere med særlige behov, og ja, alle de som ønsker at leve et simpelt liv uden for megen materiel støj.

Behøver kun en almindelig byggetilladelse med adgang til kloak osv.

Ved at leve i et Tiny House er der store besparelser i forhold til miljøet og ressourcer.
Et hus fra Tiny House Living er designet med alt hvad man har brug for i hverdagen. Her er køkken, bad, toilet, soveværelse, spiseplads og hyggehjørne - alt sammen samlet i et fuldt isoleret hus på 32 kvadratmeter. Foto: Yilmaz Polat
Et hus fra Tiny House Living er designet med alt hvad man har brug for i hverdagen. Her er køkken, bad, toilet, soveværelse, spiseplads og hyggehjørne - alt sammen samlet i et fuldt isoleret hus på 32 kvadratmeter. Foto: Yilmaz Polat

Første campingplads i Danmark med Tiny House

- Det er den første campingplads i Danmark, hvor vi har stillet vores Tiny House op, og vi håber, at rigtigt mange får lyst til at kigge forbi og se nærmere på det, lyder det fra tømrermester Lasse Nielsen, der sammen med Michael Henneke står bag virksomheden, Tiny House Living.

Han forklarer samtidig, at udover, at huset er lille og alligevel rummer alt, hvad man har brug for, inklusiv komfur, vaske-og tørremaskine, toilet og bruser, så er det faktisk også mobilt.

- Ja, det har præcist de mål sådan et hus må have for, at det lovligt kan blive transporteret rundt på landevejene, og det er da godt nok ret smart, lyder det supplerende fra Helge Madsen, der sammen med Lene Madsen er enormt begejstret for at kunne være med til at sprede budskabet omkring dette nye, lille, mobile og meget moderne hus.

Lige i ånden

- Det passer lige præcist ind i den ånd, der hersker her hos os på campingpladsen, at kunne vise et Tiny Hous frem, siger den smilende og imødekommende Lene Madsen, for hvem det er vigtigt at være med til at skabe opmærksomhed omkring det simple liv med rolige omgivelser, smuk natur og nærvær.

Hun fortæller også, at de på campingpladsen netop har fået to nye øffende beboere, nemlig hængebugsvinene, Gurli og Georgina, der i deres naturskønne hjem ved siden af højbede med økologiske afgrøder og de brune høns i hønsegården, nu er med til at skabe denne back to basics-levestil, hvor selvforsyning, mindre materialisme og kærlighed til livet er i fokus.

Begejstring allerede

Lørdag 11. maj blev døren for første gang låst op til det unikke Tiny House på Egtved Camping, og det varede da heller ikke længe, inden en større flok af campingpladsens beboere trådte indenfor i det lille fuldt ekviperede og simple hus.

- Vi kan faktisk allerede nu sige, at vi godt kunne forestille os at flytte ind i sådan et hus, især når børnene engang flytter hjemmefra, lød det fra et begejstret par.

Lev i et Tiny House: Kom tættere på det simple liv hos Lene og Helge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce